Norge

Åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren

Foreldrene til Birgitte Tengs åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren dersom de blir overbevist om fetterens uskyld. Det skriver TV2.

– Mine klienter er i stand til bare å frafalle det kravet. Det er klart det blir aktuelt om han som nå er pågrepet for eksempel tilstår, og man blir sikker. Man opprettholder jo ikke et erstatningskrav mot en mann som er uskyldig, sier foreldrenes bistandsadvokat Erik Lea.

Onsdag ble en mann i 50-årene pågrepet og siktet for å ha drept 17 år gamle Birgitte Tengs på Karmøy i 1995. Pågripelsen kom som et resultat av at politiets Cold case-gruppe har gjort flere nye undersøkelser i den uoppklarte drapssaken.

Foreldrene har helt siden 1997 trodd at det var Birgittes jevnaldrende fetter som begikk drapet. Politiet pågrep og siktet fetteren. Han ble deretter dømt for drapet i tingretten og frikjent i lagmannsretten. Der ble han imidlertid dømt til å betale erstatning.

Lea sier at det foreldrene nå ønsker er at politiet har beviser og at de er 100 prosent sikre, samt en tilståelse fra mannen i 50-årene som sitter varetektsfengslet.

Advokat Arvid Sjødin representerer fetteren til Birgitte Tengs. Han mener fetteren har en god sak for å få erstatningsdommen for drapet gjenopptatt uavhengig av hva familien hennes mener.

– Det er veldig uheldig at de i dag stiller de vilkårene for å droppe erstatningssøksmålet. Det synes vi er veldig oppsiktsvekkende, sier Sjødin til NTB.

Det er ikke sendt en formell begjæring om gjenopptagelse av erstatningsdommen ennå, men Sjødin sier de vil gjøre det.

Les også

  1. Foreldrene til Birgitte Tengs åpner for å droppe erstatningskravet mot fetteren

  2. Dette vet vi om den siktede

  3. TV2: Politiet har sjekket Tengs-siktet ut av Espås-saken

  4. DNA-spor førte til siktelsen i Birgitte Tengs-saken

  5. Faren til Birgittes fetter: – Vi har mistet 25 år med livskvalitet

  6. Dette er drapene på Birgitte Tengs og Tina Jørgensen

Les mer om

  1. Oppsummert-type