Skoleelever på kanotur kantret ved Fredrikstad

Flere skoleelever falt i vannet etter at en eller flere kanoer kantret ved Lyngholmen utenfor Fredrikstad. Det er kontroll på samtlige personer.

En større redningsaksjon ble satt i gang og både redningshelikopter og ambulansehelikoptre ble sendt til stedet.

– Inntil vi har fått bekreftet at alle er på land, fortsetter vi søket, sa operasjonsleder Svein Walle i Øst politidistrikt til Aftenposten ved 11.30-tiden.

Klokken 11.40 meldte politiet på Twitter at man har kontroll på alle personene som var involvert i hendelsen. Ingen er skadet, men noen er kalde.

22 elever og to lærere var på kanotur ved Lyngholmen ved Fredrikstad onsdag, da flere av kanoene kantret. En større redningsaksjon ble satt i gang.

Ifølge politiet var det elever og lærere fra en videregående skole som var på kanotur onsdag formiddag.

– En eller flere kanoer veltet, forteller Walle.

– Pr. nå har vi kontroll på 22 elever og to lærere, sier Walle.

Øst politidistrikt meldte om hendelsen klokken 10.47. På Twitter skrev politiet at nødetater på vei og at de også sendte redningshelikopter fra Rygge.

22 elever og to lærere var på kanotur ved Lyngsholmen ved Fredrikstad onsdag, da flere av kanoene kantret. En større redningsaksjon ble satt i gang.

Hovedredningssentralen arbeidet også intenst med å få oversikt onsdag formiddag.

– Det dreier seg om flere kanoer med totalt 24 personer, derav flere har kantret. Noen personer har tatt seg opp på land, noen er plukket opp av båter og noen av helikopter, sier redningsleder Eric Willassen, ved Hovedredningssentralen til Aftenposten.