Tidligere journalist Geir Selvik Malthe-Sørenssen siktet for bedrageri

Malthe-Sørenssen er siktet for bedrageri, dokumentfalsk og uakseptabel påvirkning av parter i retten, melder VG.

Forfatter Geir Selvik Malthe-Sørenssen er siktet for bedrageri, dokumentfalsk og uakseptabel påvirkning av parter i retten. Her er han fotografert under lanseringen av boken «Forfalskningen – Politiets løgn i Treholt-saken» på Litteraturhuset i 2010.

Journalisten, privatetterforskeren og forfatteren møtte forrige uke til et syv timer langt avhør med politiet, skriver avisen. 51-åringen tok ikke stilling til straffskyld i avhøret, men var villig til å svare på spørsmål fra politiet.

Politiadvokat Eivind Kluge i Oslo politidistrikt bekrefter avhøret og siktelsene overfor avisen.

– Jeg ønsker ikke å si dagen for avhøret fordi vi ikke vil knytte Malthe-Sørenssen til hverken tid eller sted. Han gir uttrykk for at sikkerheten hans er under press, sier han.

VG avslørte i vinter at Malthe-Sørenssen bløffet om en kilde i Treholt-saken og skal ha gjort det samme i flere andre saker. Den tidligere journalisten har overfor Dagbladet innrømmet Treholt-bløffen, men nekter for å ha gjort noe galt i de andre sakene.

Det er opplysningene i Treholt-bløffen, samt en arvesak der advokat Mona Høiness var en av partene, som danner grunnlaget for at Malthe-Sørenssen nå er siktet, skriver avisen.

Malthe-Sørenssens forsvarer, advokat Trygve Staff, vil ikke kommentere saken overfor avisen.