– Ja, svarte brud og brudgom klart og tydelig på første spørsmål fra overhoffpredikant og biskop emeritus Lars-Göran Lönnermark i Slottskyrkan lørdag.

Etter løftene utvekslet de ringer. Aftonbladet avslørte allerede torsdag at prins Carl Philip selv har designet gifteringen til Sofia. Den var litt liten, så det ut til, og de nygifte fniste litt før de fikk den på.

Prins Carl Philip hadde litt problemer med å tre ringen på Sofia Hellqvists finger under vielsen i Slottskyrkan, men den gikk på til slutt.
Claudio Bresciani/TT/NTB scanpix

Først inn i kirken kom de fire brudepikene i hvitt, prinsesse Estelle, Tiara Larsson, Anaïs og Chloé Sommerlath.

Brudepikene Anais Sommerlath, prinsesse Estelle og Chloé Sommerlath ved ankomst til bryllupet mellom prins Carl Philip og Sofia Hellqvist i Slottskyrkan.
Thomas Sörensson/TT/NTB scanpix

Bruden, iført kjole fra designeren Ida Sjöstedt, ble ført til alters av sin far, Erik Hellqvist. Han overlot henne til prinsen, som svelget tungt og var tydelig rørt.

Bruden ble ført til alters av sin far, Erik Hellqvist,
Jonas Ekströmer/TT/NTB scanpix

Kronprinsesse Victoria og begge brudens søstre leste under vielsesseremonien. Programmet for vielsen inkluderte moderne musikk av både Enya og Coldplay. Av sistnevnte gruppe hadde paret valgt hitlåta «Fix you», fremført av Salem Al Fakir rett etter at de hadde gitt hverandre sitt ja.

Vel utenfor kirkerommet kysset de hverandre for første gang som gifte.

Prins Carl Philip kysser sin prinsesse utenfor kirken.
Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

Deretter satte de seg i åpen vogn trukket av fire hester for å kjøre kortesje i Stockholm sentrum.

Etter vielsen satte paret seg i åpen vogn trukket av fire hester. Langs den 2,7 kilometer lange ruten hadde flere vært tidlig ute for å få plass i det fine været.
JESSICA GOW/TT/NTB scanpix

Langs den 2,7 kilometer lange ruten hadde flere vært tidlig ute for å få plass i det fine været. Kortesjen tok brudeparet til Logården, der de ble tatt i mot av brullypsgjestene. Så ventet middag i festsalen Vita Havet og dans i Karl XIs galleri.

Dronning Sonja ankommer Slottskyrkan i Stockholm for å delta i lørdagens prinsebryllup.
Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

Den norske kongefamilien er representert ved dronning Sonja, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn.

Kronprinsesse Mette-Marit og kronprins Haakon ankommer vielsen.
Jon Olav Nesvold, NTB scanpix
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn ankommer Slottskyrkan i Stockholm for å delta i lørdagens prinsebryllup.
Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Se video av gjestene som ankommer bryllupet her.

Her ankommer de kongelige prinsebryllupet Her ankommer Ari Behn, Märtha Louise, kronprins Haakon, kronprinsesse Mette-Marit prinsebryllupet i Sverige

Blant de mange kongelige gjestene er også danske dronning Margrethe, kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, prins Joachim og prinsesse Marie, i tillegg til dronning Mathilde av Belgia og dronning Beatrix av Nederland.

Dronning Silvia passer på prinsesse Leonore under vielsen.
Jonas Ekströmer, TT / NTB scanpix
Høygravide prinsesse Madeleine og ektemannen Chris O'Neill kom til vielsen med en litt urolig prinsesse Leonore.
Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

I et av intervjuene i forkant av bryllupet uttalte prinsen at han ikke hadde følt kjærlighetens magi før han ble sammen med Hellqvist.

– Carl Philip er definitivt den rette for meg. Han er min beste venn på mange måter, sa Sofia før bryllupet.
Mikael Fritzon/TT/NTB scanpix

Prinsen har også sagt at han har følt hvordan kjærlighet virkelig kan endre en person, og de to er skjønt enige om at de ble nysgjerrige på hverandre først gang de møttes, og neste gang de traff hverandre, sa det bare «klikk».

De nygifte strålte etter vielsen.
Jon Olav Nesvold, NTB scanpix

— Carl Philip er definitivt den rette for meg. Han er min beste venn på mange måter, sa Sofia før bryllupet.

Dronning Margrethe og kronprins Frederik av Danmark.
Søren Andersson/TT/NTB scanpix
Strålte av lykke etter vielsesseremonien Prins Carl Philip og Sofia Hellqvist strålte av lykke etter å ha avsagt sine ekteskapsløfter under vielsesseremonien.