Norge

Tre løslatt etter trusler om skoleskyting i Bodø

Politiet har løslatt tre menn som politiet først mente har vært involvert i trusler om å gjennomføre en skoleskyting på Bodø videregående skole.

  • og NTB

Politiet fikk beskjed om saken torsdag ettermiddag.

– Vi fikk inn en melding om at det var blitt rettet en trussel om skoleskyting på et gitt tidspunkt fredag, opplyste stabssjef Bent-Are Eilertsen i Nordland politidistrikt til NTB.

Rundt klokken 14 aksjonerte politiet mot tre leiligheter i Bodø.

– Tre menn er pågrepet, en i hver leilighet, sier Eilertsen.

Ser alvorlig på saken

Han ønsker ikke å si noe om hva trusselen gikk ut på eller om de tre pågrepne er elever ved skolen.

– Tror dere det var fare for at trusselen skulle gjennomføres?

– Ja, vi tror det var fare for det. Grunnlaget var på et sånt nivå at vi valgte å aksjonere, så får etterforskningen vise hvilken hensikt og kapasitet de har hatt, sier han.

De tre skoleelevene ble løslatt torsdag kveld.

Elevene har forklart at de ikke hadde til hensikt å skade noen.
Politiets etterforskning i saken har avdekket at det ikke er noe som tyder på at de tre siktede skoleelevene hadde intensjon eller planer om å gjennomføre truslene, opplyser Nordland politidistrikt torsdag kveld.

De tre elevene er avhørt av politiet. De har forklart at trusselen ikke var alvorlig ment og at de ikke ville skade noen. Dette støttes også av politiets etterforskning.

Politiet bekrefter at det ble gjort beslag under aksjonen, men vil ikke si noe om de har beslaglagt våpen.

– Dette bildet kan ha utløst den væpnede aksjonen, skriver Avisa Nordland og viser et bilde fra Snapchat. På bildet står en ung mann med et våpen, og bildet har teksten: Kantina imorra ? Ifølge våpenkyndige avisen har snakket med, er det snakk om en såkalt softgun som skyter plastkuler.

Politiet vil ikke kommentere om dette bildet og våpenet har noe med saken å gjøre.

Rektor ved Bodø videregående skole, Nina Røvik, sier at skolen nå vil ivareta elevene og de ansatte.

– Skoledagen går som normalt i morgen. Før skoledagen starter, vil alle lærere få informasjon om hva som har skjedd. Det samme gjelder selvsagt elevene. Det aller viktigste å slå fast er at det ikke er noen fare knyttet til trusselen, sier Røvik.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Bodø