Flytoget øker gebyrene etter billettjuks

Flytoget har stoppet 617 passasjerer uten gyldig billett hittil i år. Det er en kraftig økning fra i fjor, og de øker nå kontrollene for å stanse snikerne.

Over 600 personer er tatt i å snike på Flytoget hittil i 2018.
  • og NTB

I hele fjor ble 335 personer tatt i å snike på Flytoget. Det betyr at tallet er nesten doblet på ett år, skriver Flysmart24.

Flytoget er avsperret med fysiske porter, og det er vanskelig å komme seg til Gardermoen uten å kjøpe billett. Flere reisende har imidlertid funnet et smutthull i billettsystemet som gir halv pris på billetten. Kjøper man honnør- eller studentbillett, koster reisen 95 kroner, mens vanlig billett koster 190 kroner.

Denne typen sniking utgjør mesteparten av straffegebyrene Flytoget har delt ut i år.

– I hovedsak er det manglende student- eller honnørbevis som er årsaken til gebyrene. Det er også noen tilfeller av at personer går av på stasjoner der det ikke er tillatt, sier kommunikasjonssjef i Flytoget, Ida Marie Fottland.

Hun er klar over problemet, og mener flere kontroller er årsaken til at flere er tatt i 2018.

Nå øker selskapet i tillegg straffegebyret på å bli fersket med ugyldig billett. Prisen er fortsatt 900 kroner dersom man kan gjøre opp for seg på stedet, men fra 2. oktober må man ut med 1.240 kroner hvis man betaler med faktura.