Norge

Mistenkelig gjenstand ved justisministerens bolig var ufarlig

Politiet undersøkte mandag en mistenkelig gjenstand som var plassert ved justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Gjenstanden viste seg å være ufarlig.

Politiets bombegruppe har undersøkt en gjenstand som er blitt plassert utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara og hans bolig.

  • Hans O. Torgersen
    Hans O. Torgersen
    Journalist

Det var TV2 som første meldte om dette. Politiet sperret av et område rundt huset, men etter en times tid kunne man slå fast at gjenstanden er ufarlig.

– Litt før klokken 19 ble vi varslet av familien til justisministeren om en gjenstand som var utenfor boligen. Det er et sikkerhetsregime rundt ham og familien og da gjør vi noen undersøkelser, forteller operasjonsleder Tor Guldbrandsen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Politiets bombeeksperter brukte ikke lang tid på undersøkelsene sin.

– Vi har funnet ut at gjenstanden er ufarlig, men vi vet ikke hvordan den har kommet dit og ønsker å avdekke det, sier Gulbrandsen.

– Hvordan ser gjenstanden ut?

– Det kan jeg ikke si, men jeg kan godt si at grunnlaget for undersøkelsen er at den er funnet utenfor justisministerens bolig. Hadde den blitt på funnet på gaten et annet sted i Oslo, hadde den nok ikke blitt gjenstand for samme typen undersøkelser.

Sperringene rundt Waras bolig er nå hevet.

– Vi er fortsatt på stedet. Det som skjer videre er at gjenstanden blir sikret og det vil bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på et annet tidspunkt.

Les mer om

  1. Krim