Norge

Mistenkelig gjenstand ved justisministerens bolig var ufarlig

Politiets bombegruppe har undersøkt en gjenstand som er blitt plassert utenfor boligen til justisminister Tor Mikkel Wara og hans bolig.

Politiet undersøkte mandag en mistenkelig gjenstand som var plassert ved justisminister Tor Mikkel Waras bolig i Oslo. Gjenstanden viste seg å være ufarlig. Foto: Bendiksby, Terje / NTB Scanpix

 • Hans O. Torgersen
  Hans O. Torgersen
  Journalist

Det var TV2 som første meldte om dette. Politiet sperret av et område rundt huset, men etter en times tid kunne man slå fast at gjenstanden er ufarlig.

– Litt før klokken 19 ble vi varslet av familien til justisministeren om en gjenstand som var utenfor boligen. Det er et sikkerhetsregime rundt ham og familien og da gjør vi noen undersøkelser, forteller operasjonsleder Tor Guldbrandsen i Oslo politidistrikt til Aftenposten.

Politiets bombeeksperter brukte ikke lang tid på undersøkelsene sin.

– Vi har funnet ut at gjenstanden er ufarlig, men vi vet ikke hvordan den har kommet dit og ønsker å avdekke det, sier Gulbrandsen.

– Hvordan ser gjenstanden ut?

– Det kan jeg ikke si, men jeg kan godt si at grunnlaget for undersøkelsen er at den er funnet utenfor justisministerens bolig. Hadde den blitt på funnet på gaten et annet sted i Oslo, hadde den nok ikke blitt gjenstand for samme typen undersøkelser.

Sperringene rundt Waras bolig er nå hevet.

– Vi er fortsatt på stedet. Det som skjer videre er at gjenstanden blir sikret og det vil bli gjennomført kriminaltekniske undersøkelser på et annet tidspunkt.

Les mer om

 1. Krim

Relevante artikler

 1. NORGE
  Publisert:

  Mistenkelig gjenstand var ufarlig

 2. OSLO
  Publisert:

  Granat funnet på tog var ufarlig

 3. NORGE
  Publisert:

  Justisministerens samboer siktet i trusselsaken. Hun kan få ett års fengsel.

 4. KULTUR
  Publisert:

  Mistenkelig gjenstand i Malmö var ufarlig

 5. NORGE
  Publisert:

  Justisministeren mottok brev med «mulige trusler». Fjerde hendelsen på tre måneder.

 6. NORGE
  Publisert:

  Kontrollert sprengning av mistenkelige gjenstander på Stord