Etterforsker ingen andre enn moren etter at 13-åring ble funnet død

Drøyt 10 uker etter at den 13 år gamle datteren hennes døde på Beitostølen, er det fortsatt bare moren som etterforskes.

Den 13 år gamle jenta døde nyttårsaften, trolig på grunn av avmgring.
  • Frode Sætran

Moren er siktet for grov omsorgssvikt etter at hennes 13 år gamle datter døde nyttårsaften. Dødsårsaken antas å være avmagring.

Det er ingen andre enn mor som er siktet i saken, opplyser politiadvokat Mari Lauritzen Hasle til Budstikka.

Moren har opplyst at datteren over gjennom flere år ble mobbet på skolen i Bærum. Det ventes derfor at politiet kan åpne etterforskning mot enkelte offentlige etater, avhengig av om politiet finner grunn til å tro at det foreligger skjedd straffbare forhold.

Les også:

Les også

Ikke tilsyn med Valdres-skole etter 13-årings død

Mye informasjon

— Så langt er det ikke startet etterforsking mot offentlige etater. Hovedfokuset vårt har vært det som skjedde på Beitostølen. I den forbindelse er det innhentet en stor informasjonsmengde, blant annet fra offentlige etater. Vi bruker tid på å bearbeide denne informasjonen nå, skriver Hasle i en epost til avisen.

– Om det er grunnlag for å starte etterforsking mot offentlige etater og hvilke, vil bli vurdert ut fra den informasjonen vi har, sier politiadvokaten.

Les også:

Les også

Minst fem klinikker behandlet 13-åring som døde

Politiet på Gjøvik har en dialog med politiet i Asker og Bærum om dette.

Hvem stanset behandlingen?

Et vesentlig punkt i forholdene rundt 13-åringen er hvem som stanset behandlingen av henne ved minst fem ulike klinikker og helseinstitusjoner.

Politiet bekreftet i midten av februar at dette var noe de ville ha fokus på fremover.

Det er gjennomført et stort antall vitneavhør i saken.

Selv om politiet har fått den foreløpige obduksjonsrapporten, som blant annet sier at 13-åringen trolig døde av avmagring, har de ikke fått obduksjonsrapporten.

Les også:

Les også

Moren ønsker ikke å stille til nye avhør med politiet

– Vi må avvente den endelige obduksjonsrapporten, noe som igjen kan medføre ytterligere etterforskningsskritt, sier Hasle.

Politiet får ikke mer hjelp av den siktede moren for å belyse saken, ut over avhøret hun var med på 20. januar. Der fikk hun forklare seg fritt, uten å bli konfrontert med spørsmål rundt siktelsen om grov omsorgssvikt.

– Siktede vil så langt ikke forklare seg ytterligere til politiet, bekrefter politiadvokaten overfor Budstikka.