«Rundt to hundre selger i dag Folk er folk, og tjener såvidt til livets opphold. De aller fleste har ikke noe sted å sove og blir jaget vekk så fort de legger seg ned for å hvile.»

Dette sa Haakon Marcello under sin appell onsdag. Fire personer hørte ham.

Stille foran Stortinget. Budskapet var at fremtiden må møtes, da «vi er vitne til den største folkevandringen i moderne historie».

Romfolkets støttespiller, Haakon Marcello, holdt appell under markeringen. Vi kan ikke drive med ekskludering og segregering av folkeslag og minoriteter, sa han.

«Det er ikke Norge verdig.»

Oppdatering 25. desember klokken 13.20: Bjørnulv Evenerud i Folk i folk understreker at det ikke var meningen at det skulle komme mange mennesker til markeringen like før julehøytiden, og at støttespillere derfor ikke var mobilisert . Hensikten var å holde en appell der man takker de som har støttet de fattige.

Les også:

_MG_2628-Equ29sculY.jpg
Rolf Øhman
_27R2418-xeMsNopfwo.jpg
Rolf Øhman
_MG_2625-H17PuvuFu_.jpg
Rolf Øhman
_27R2396-wGPp5Mfy7g.jpg
Rolf Øhman

Gatemagasinet Folk er folk

Gatemagasin startet i juni 2012 etter samme forretningsmodell som =Erlik Oslo. Tilreisende romfolk er viktigste selgergruppe. Parallelt med magasinvirksomheten holder organisasjonen politiske markeringer og har dannet arbeids— og helsegrupper. Ikke alle eksisterer fortsatt.

Har tre ansatte og har oppgitt å ha opp mot 30.000 i opplag på de mest populære utgavene. Ukjent antall selgere, men er på gaten i nesten alle større byer i landet. Utsalgsprisen er 100 kroner, hvorav selgerne beholder ca. 75 kroner.

LES OGSÅ: