Norge

Sterkt kvartalsresultat for DNB

DNB forbedret resultatet i første kvartal med godt over 1 milliard kroner. Finanskonsernet melder om lavere tap og høyere renteinntekter.

Konsernsjef Rune Bjerke i DNB under en resultatpresentasjon i fjor. Foto: Lise Åserud, NTB scanpix

 • NTB

– Vi er veldig fornøyde med resultatet, og særlig at vi nærmer oss målet vårt for avkastning. Vi skal fortsette å utvikle de beste kundeopplevelsene for norske forbrukere. For å kunne levere på det, er det også viktig at DNB er et attraktivt alternativ for investorene, sier konsernsjef Rune Bjerke.

Driftsresultatet i første kvartal endte på 5,7 milliarder kroner, opp fra 4,5 milliarder i samme kvartal i fjor. Resultat pr. aksje ble 3,36 kroner, opp fra 2,64 kroner i fjor. Egenkapitalavkastningen økte fra 9,1 til 11 prosent.

 • LES OGSÅ: DNB gir opp å få de analoge kundene inn i nettbanken

Samtidig melder finanskonsernet at renteinntektene økte med 486 millioner kroner sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2017, først og fremst på grunn av høyere utlånsvolumer og lavere innlånskostnader.

Kostnadene var i første kvartal 285 millioner kroner lavere enn i samme periode i fjor, og 863 millioner lavere enn i forrige tremånedersperiode. De krympede kostnadene fra fjerde kvartal skyldes først og fremst engangseffekter på slutten av fjoråret.

Les mer om

 1. DNB
 2. Rune Bjerke
 3. Økonomi

Relevante artikler

 1. ØKONOMI

  Lave renter krymper DNB-overskuddet

 2. ØKONOMI

  DNB tjener godt på dine penger: 39 milliarder i renteinntekter i fjor

 3. NORGE

  Lavere olje- og gasspriser påvirker Equinor-resultatet

 4. ØKONOMI

  Lavere kostnader og økte inntekter for Norwegian

 5. NORGE

  Solid resultatvekst for Yara

 6. NORGE

  Økte inntekter og overskudd for Equinor