Norge

21-åring fengslet for skyting i Oslo

Den 21 år gamle mannen som er siktet for drapsforsøk etter at en mann ble skutt i beinet utenfor et konsertlokale i Oslo, er varetektsfengslet i fire uker.

Fra politiaksjonen etter skytingen ved Eventhallen på Bryn.
  • NTB

De to første ukene av fengslingsperioden er han underlagt fullstendig isolasjon, opplyser hans forsvarer, advokat Bjørn Arild Langenes, til NTB.

21-åringen var ikke selv til stede under fengslingsmøtet i Oslo tingrett, men hadde på forhånd samtykket til fengsling.

– Han nekter straffskyld, sier forsvareren til NTB.

– Internt oppgjør

Politiet bekreftet søndag at både 21-åringen og offeret knyttes til gjengmiljøet i Oslo. Siktede er tidligere straffedømt flere ganger, blant annet for kidnapping, vold og narkotikaforbrytelser. I en dom fra november i fjor betegner Oslo-politiet 21-åringen som «en sentral aktør i Young Bloods» på Holmlia.

Ifølge TV 2s opplysninger mener politiet at skytingen var et internt oppgjør mellom ulike fraksjoner i gjengen. Politiets teori skal ifølge kanalen være at 21-åringen egentlig forsøkte å skyte et annet gjengmedlem, men bommet og traff en kamerat i beinet isteden.

21-åringen har nektet å forklare seg for politiet, ifølge TV 2s opplysninger.

  • Skyteepisode på Bryn i Oslo knyttes til gjengmiljø

– Ikke med i gjeng

Den siste og lengste fengselsstraffen 21-åringen er dømt til, er tre år og ni måneders fengsel for bortføring, vold og trusler i en dom i Borgarting lagmannsrett i november. Siktede var ikke fylt 18 år da handlingene ble begått.

Ettersom både denne og en annen fersk dom for narkotikakriminalitet nettopp har falt, hadde mannen ikke blitt innkalt til soning da skytingen på Bryn skjedde, opplyser politiadvokat Anne Marie Hustad i Oslo politidistrikt til NRK.

– Jeg tror årsaken til at han ikke var blitt kalt inn av Kriminalomsorgen, er at dommen ble rettskraftig for bare kort tid siden, sier Hustad.

Så sent som i et rettsmøte i august i fjor, nektet mannen for å være en del av Young Bloods, skriver VG.

– Det er bare tull. Jeg er ikke med i noen gjeng. Det er venner jeg har vokst opp med, vi er fem-seks stykker, hevdet mannen den gang.

Lettere skadet

Det var ved 1-tiden natt til søndag politiet fikk melding om skyting utenfor Eventhallen på Bryn. Væpnet politi rykket ut til stedet, men da de kom frem, var både gjerningspersonen og fornærmede borte.

En politipatrulje fant senere fornærmede lettere skadet på legevakten, mens den antatte gjerningsmannen ble funnet sammen med fire jevnaldrende på en bensinstasjon i nærheten av åstedet.

Den britiske rapperen Geko holdt konsert for rundt 1.000 fans da skytingen skjedde like utenfor Eventhallen. Det skal også blitt arrangert et bryllup i lokalene.

En mann i 20-årene ble skutt i beinet utenfor Eventhallen på Bryn i Oslo natt til søndag. En 21-åring er siktet for drapsforsøk og ble mandag varetektsfengslet i fire uker.

Les mer om

  1. Skyting
  2. Krim
  3. Vold
  4. Oslo tingrett
  5. Politiet