Norge

Fire ukers varetekt for ektepar i savnetsak i Molde

Et ektepar i 40-årene er fengslet i fire uker, siktet for frihetsberøvelse av en ungarsk mann som er savnet i Molde. De to nekter straffskyld.

Et ektepar i 40-årene er siktet for frihetsberøvelse etter at en 37 år gammel mann i Molde forsvant en gang i helga eller natt til mandag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Paret er ilagt brev- og besøksforbud, og skal sitte i full isolasjon de første to ukene, skriver Romsdals Budstikke (RB). Kjennelsen i Romsdal tingrett er i tråd med politiets begjæring.

Ekteparet er siktet for frihetsberøvelse av en 37 år gammel ungarer, som sist ble sett ved 1-tiden natt til lørdag. Da tok han ut penger fra DNBs minibank i Storgata i Molde, og hadde på seg en svart genser, lys dongeribukse og svarte Adidas-sko.

Mannen ble meldt savnet av sin arbeidsgiver da han mandag morgen ikke møtte på jobb .

Tappet ned tjern

Siden den gang har politiet igangsatt en større etterforskning. Et lite vann i nærheten av boligen mannen leier i Molde er blitt tappet og gjennomsøkt. Ved middagstider fredag var det ikke gjort funn i vannet, ifølge RB.

Det ble også jobbet med å senke vannstanden i et annet, nærliggende vann, som et ledd i søket etter mannen, bekrefter Knut Meek Corneliussen i Møre og Romsdal politidistrikt.

– Det er et større antall mannskaper som har jobbet i flere dager, og vi har fått hjelp fra Kripos, sa Corneliussen på fredagens pressekonferanse.

Siktelsen kan bli utvidet

Corneliussen ønsket ikke å gi detaljer om det siktede ekteparet, hvilken nasjonalitet de har eller hvilken relasjon de har til den savnede mannen.

Roy Peder Kulblik, forsvareren til kvinnen, sier til NTB at hans klient nekter straffskyld og motsetter seg fengsling. Advokat Olav Bowitz bekrefter overfor RB at ektemannen også nekter straffskyld. Corneliussen utelukker ikke at siktelsen mot ekteparet kan bli endret.

– Vi mistenker frihetsberøvelse, men holder muligheten åpen for at andre ting kan ha skjedd, sa han.

Ber om tips

Etter det RB erfarer, er mannen i forholdet tidligere domfelt. Corneliussen i politiet vil ikke ut med noen opplysninger om hvorvidt paret er blitt domfelt tidligere. Han ønsker imidlertid tips i forbindelse med saken der politiet håper å finne den savnede ungareren i live.

– Det er veldig viktig for oss å få kartlagt hvor han er og i hvilken tilstand han er i, understreker Corneliussen, ifølge NRK.

Møre og Romsdal politidistrikt etterlyser informasjon om en gråbeige Volkswagen Multivan. Observasjoner fra natt til lørdag og natt til søndag er av særlig interesse.

– Observerte du en bil av denne typen og tilsvarende farge i Molde-området sist helg, spør politiet i en pressemelding.

Les mer om

  1. Etterforskning
  2. Drap
  3. Møre og Romsdal