Politiet utvider siktelsen mot 15-åring i Kristiansand

Påtalemyndigheten utvider siktelsen mot 15-åringen som knivstakk to personer på Sørlandssenteret i sommer. De har også begjært varetektsfengsling i to nye uker.

17 år gamle Marie Skuland døde av skadene hun ble påført på Sørlandssenteret i Kristiansand. En 23 år gammel kvinne ble kritisk skadd.

– Vi mener det er fare for gjentakelse av nye straffbare handlinger, sier politiadvokat Cecilie Pedersen Hille i Agder politidistrikt til Fædrelandsvennen.

Jenta ble pågrepet og siktet for å ha knivstukket en 17 år gammel jente og en 23 år gammel kvinne på Coop Obs Sørlandssenteret 26. juli i år. 17-åringen døde av skadene, mens den 23 år gamle kvinnen ble kritisk skadd.

15-åringen nekter straffskyld, men erkjenner handlingen. Hun hadde tidligere på dagen rømt fra en barnevernsinstitusjon på Sørlandet og var kjent for politiet.

Politiet har mottatt anmeldelser for alvorlige straffbare forhold begått før jenta oppsøkte senteret. I tillegg til å være siktet for drap og drapsforsøk, er hun nå siktet for grovt skadeverk mot 18 private boliger og biler, for å ha truet en nabo og for vold mot offentlig tjenestemann.

Tjenestemannen er ansatt på ungdomsenheten til Bjørgvin fengsel utenfor Bergen der jenta sitter varetektsfengslet.

Rettssaken mot 15-åringen kommer trolig opp etter nyttår.