Norge

Politiet etterforsker drap på kvinne i Tromsø

Politiet har natt til fredag gjort åstedsundersøkelser i Tromsø-leiligheten hvor en kvinne ble funnet drept torsdag. Mannen som er pågrepet og siktet for forsettlig drap, er avhørt.

To hus på Tromsøya ble sperret av, og hundepatruljer og bevæpnet politi rykket ut til åstedet. T.v. innsatsleder Ruben Vollan. Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix

 • Inga Skogvold Rygg
 • NTB

Fredag morgen opplyser politiet til iTromsø at krimteknikere og en patrulje har gjennomført åstedsundersøkelser i en leilighet i Røstbakken på Tromsøya.

– Etterforskningen pågikk utover natten og foregikk inntil nylig. Vi har hatt patrulje på stedet og krimteknisk har gjort sine undersøkelser til tidlig morgen. Etterforskerne og stasjonssjefen har dratt hjem nå på morrakvisten, sier operasjonsleder Siri Ellingsen i Troms politidistrikt, til iTromsø rundt klokken 6 fredag morgen.

Det er en relasjon mellom de to, opplyste politiet på en pressekonferanse seint torsdag kveld. Utover det har politiet foreløpig ikke ønsket å gå i detalj, hverken om alder på de involverte eller hvordan drapet er begått.

Udramatisk pågripelse

Ifølge politiet var pågripelsen udramatisk. Stasjonssjef Morten Pettersen fortalte torsdag at politiet vil vurdere fortløpende om det er behov for ytterligere bistand, men at politiet torsdag kveld og natt til fredag kom til å benytte seg av de politiressursene som var tilgjengelige.

Pårørende av den drepte er blitt informert, ifølge politiet.

Etter å ha fått inn det de karakteriserer som en vag og lite spesifikk melding rykket politiet ut til området Kroken i Tromsø, hvor de utførte undersøkelser som etter hvert førte dem til Tromsøya.

Der ble en kvinne funnet død og en mann pågrepet.

Politiet ville torsdag kveld ikke si noe om drapsvåpen.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Kvinne funnet død i leilighet – drapssiktet mann varslet helsevesenet selv

 2. NORGE

  Enda en mann pågrepet i forbindelse med dobbeltdrapet i Bergen

 3. NORGE

  Dobbeldrapet i Kirkenes: Hun ville ut av ekteskapet og flytte til krisesenter

 4. VERDEN

  Dansk mann som ble pågrepet etter drap i Malmö, er funnet død i fengsel

 5. NORGE

  Tre personer er pågrepet i Agder etter drapet på Sian-profil

 6. NORGE

  Mann erkjenner drap i Voss