Norge

All trafikk stanset i Schweigaards gate i Oslo. Et betongelement ved en gangbro har løsnet.

Et betongelement ved en gangbro i Schweigaards gate har løsnet. All trafikk er kansellert ut dagen.

Dette bildet viser hvor betongelementet har løsnet. Sprekken er markert med rød ring.
  • Julia Martincic

En betongkonstruksjon på siden av en bygning har løsnet. Konstruksjonen i Schweigaards gate i Oslo veier over 50 tonn. Sporveien har derfor besluttet å gi kjøreforbud i området, mest sannsynlig frem til i morgen tidlig. Broen er ved det gamle Postgirobygget.

Fotgjengere klaget til Aftenposten på dårlig skilting ved broen, hvor de har blitt ført vekk om de har forsøkt å gå under broen.

Betongkonstruksjonen på denne bygningen, som veier over 50 tonn, er i ferd med å løsne.

– Vi har fått antydet normal trafikk ved broen fra i morgen tidlig, sier Jan Rustad, kommunikasjonsrådgiver i Sporveien til Aftenposten.

Rustand forteller at området har vært sperret av i hele dag, men at det mest sannsynlig var undersøkelser som avdekket hvor alvorlig tilstanden til broen er. Det ble bestemt et kjøreforbud like før klokken 15 i dag.

– Det er bare å beklage kludderet dette skaper i ettermiddagstrafikken, men alternativet er å ta sjanser vi ikke kan ta, sier Rustad.

Erstattes i natt

Det er innskaffet ti busser som går i skytteltrafikk mellom Jernbanetorget og Ljabru. De erstatter 18- og 19-trikkene. Fra trikkestoppet Oslo Hospital er det også rundt fem busser som går utover.

Det er KLP som eier gangbroen hvor betongelementet skal fjernes og erstattes i løpet av natta. Fjerningen starter klokka 22, opplyser informasjonsdirektør Sissel Bjaanæs i KLP til NTB.

– Vi er ganske sikre på at det skal være klart til morgenrushet, sier hun.

Broen er en del av et bygg KLP kjøpte i 2007, men som har stått tomt siden den gang.

Les mer om

  1. Sporveien
  2. Trafikk
  3. Oslo