Regn i sør og sol i nord de kommende dagene

Sør-Norge må belage seg på en regnfylt start på uka, mens Nord-Norge kan glede seg over sommervær og temperaturer på 20-tallet. Mot helgen ser det ut til å snu.

Flere steder i Sør-Norge må man være forberedt på en regnfylt start på uka. Her en person med paraply i Frognerparken i Oslo.

– Det blir ikke strålende og kjempefint, men heller en god blanding fremover, sier statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis til NTB.

Sør-Norge får det dårligste været tirsdag med ustabile ettermiddagsbyger – særlig i indre strøk.

– Østafjells, rundt Oslo-området, må man regne med at det kan komme nedbør lenger ut mot kysten, sier meteorologen.

Det ustabile været ser ut til å fortsette i Sør-Norge onsdag og torsdag, men med noe mindre regn. Torsdag kveld går det mot mer lettskyet vær flere steder. Temperaturmessig vil det i Oslo bli 15–16 grader på tirsdag, mens gradestokken onsdag igjen vil krype opp mot 20-tallet. Torsdag og fredag er det meldt opp mot 23 grader i hovedstaden.

Sommerlig i nord

I Nord-Norge, hvor det har vært nokså skyet og grått de siste dagene, ser det derimot ut til å bli fint og sommerlig vær fra tirsdag.

– 20-tallet vil nås flere steder i Nord-Norge, blant annet i Tromsø, og det vil bli ganske sommerlig flere steder, sier Sarchosidis.

Det kan stedvis komme noen byger på torsdag, men dette vil hovedsakelig være i indre strøk, presiserer han.

Vått langs kysten inn mot helgen

Når det gjelder værprognosene inn mot helgen, vil et lavtrykk over Island gi nedbør langs kysten fra Stavanger og nordover.

– Mot helgen ser det ut til å bli fint østafjells, men vått langs kysten – også i nord. Temperaturen holder seg på 20-tallet flere steder i Sør-Norge, men det blir litt kjøligere på Vestlandet mot helgen, sier meteorologen.

Samlet sett vil altså Nord-Norge få det beste sommerværet tirsdag og onsdag. Mot helgen er det områder østafjells som får det finest.