Norge

Hør Forklarts sommerserie: Lasse Josephsen om den moderne høyreekstremismen

– Hvis du ser nærmere på alt-right-bevegelsen eller nynazister så ser du at veldig mange av de guttene har problemer med moderniteten.

Lasse Josephsen har vært tett på og fulgt de høyreekstreme i mange år. – Det er ikke tilfeldig at de kommer nå. Det er noe større enn at de bare har lyst til å hate noen med en annen hudfarge, sier han.
  • Forklart-redaksjonen
    Forklart-redaksjonen
    En daglig nyhetspodkast fra Aftenposten

– De raser mot pornoindustrien, de raser mot tomheten, de søker etter ny spiritualitet.

Når han skal slappe av, prøver Lasse Josephsen å legge seg på sofaen og se på en dum komedie. Men det går ikke. Plutselig sitter han der og skroller på et nazi-forum igjen, for å se hva som skjer.

– Dette er unge som er flasket opp på nettet og har sett det meste og plutselig står de der og føler seg helt tomme, at de er et eller annet som mangler i det vestlige samfunnet.

Nye Forklart-episoder i sommer

I sommer får du noe litt annerledes fra oss i Forklart.

I vår sommerserie får du lengre intervjuer med folk som kan fortelle noe nyttig om tiden vi lever i. Alle med ulik bakgrunn og ståsted, som gir deg et innblikk i hva Norge er i 2020.

I den første episoden har Andreas Bakke Foss møtt Lasse Josephsen som har vært tett på og fulgt de høyreekstreme i mange år.

Hør episoden på Itunes, Spotify eller her:

Fra 22. juli til Christchurch og Al Noor-moskeen. De høyreekstreme miljøene utgjør en stadig større trussel. Men miljøene er små, mange og de opererer i anonyme forum på nett.

– Det er ikke tilfeldig at de kommer nå. Det er noe større enn at de bare har lyst til å hate noen med en annen hudfarge.

Hva er Forklart?

Forklart er en daglig nyhetspodkast fra Aftenposten. Hver dag går vi inn i en ny sak for å forstå hva som egentlig skjer.

Du finner Forklart der du hører på podkast:

  • Her er en lenke til podkasten i Itunes.
  • Her finner du Forklart i Spotify.
  • Og her finner du flere episoder fra Forklart.

Les mer om

  1. Podkast
  2. 22. juli