Norge

Over 50 har mistet livet på norske veier hittil i år

51 personer mistet livet på norske veier i årets seks første måneder. Cirka hver femte dødsulykke er med motorsykkel, ifølge nye tall fra Statens vegvesen.

Seks av åtte dødsulykker på norske veier i juni var med motorsykkel, ifølge Statens vegvesen. Totalt 51 personer mistet livet på norske veier de første seks månedene. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

 • NTB

45 menn og 6 kvinner omkom i trafikken i løpet av det første halve året. 24 omkom i personbil, og 9 av dødsulykkene var på motorsykkel, viser Statens vegvesen foreløpige gjennomgang av dødsulykkene hittil i år.

De ser en økning av ulykker med middelaldrende menn i alderen 45 til 64 år.

– Ved inngangen til sommeren er dessuten seks av åtte ulykker i juni med motorsykkel, sier avdelingsdirektør Guro Ranes i Statens vegvesen.

Seks av dødsulykkene på motorsykkel hittil i år er utforkjøring i sving, og i mange av disse ulykkene har flere kjørt i følge.

Av samtlige dødsulykker er det Vestfold og Telemark som er hardest rammet i forhold til fjoråret med elleve døde. Dette er fem flere enn på samme tid i fjor. Viken er fylket med flest døde – 13.

Les mer om

 1. Trafikkulykker
 2. Statens vegvesen

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mange døde i MC-ulykker i sommer

 2. ØKONOMI

  Fem personer omkom i pinsetrafikken

 3. NORGE

  Ti omkom på norske veier i oktober

 4. NORGE

  Halvparten av dødsfallene i sommertrafikken har vært i MC-ulykker. Nesten alle MC-førerne var over 40 år.

 5. MOTOR

  Mange uerfarne sjåfører skal ut på veien i sommer. Disse feilene fører oftest til alvorlige ulykker.

 6. NORGE

  MC-fører omkom i kollisjon på Notodden