Norge

Storm og regn i vente

En ny storm er på vei til Vestlandet. Meteorologene melder også om mye nedbør i hele Sør-Norge. På Østlandet kan det føre til glatte veier.

Bølger slår mot land ved Alnes på Godøy i Møre og Romsdal. Lørdag ventes kraftig vind på Vestlandet. Foto: Paul Kleiven / NTB scanpix

 • NTB

Natt til lørdag blir det på ny storm på Vestlandet. Vinden minker utover lørdag ettermiddag, men før den tid ventes mellom liten og sterk storm, ifølge meteorologene.

Årsaken er et kraftig lavtrykk ved Island som kommer inn i Norskehavet. Dette gir kraftig vind og store nedbørsmengder, opplyser vakthavende meteorolog Camilla Albertsen hos StormGeo til Bergens Tidende.

Lokalt kan det komme 50–70 millimeter i løpet av tolv timer, og meteorologene har sendt ut gult farevarsel.

Sterk kuling

Det er ventet sterk kuling langs kysten av Vestlandet allerede fredag ettermiddag. Vinder tiltar i løpet av kvelden, og natt til lørdag er det ventet full storm fra Fedje til Måløy.

I Sogn og Fjordane og på Sunnmøre ventes kraftig vind fra natt til lørdag til lørdag formiddag. Utsatte steder kan vindkastene komme opp i 30 til 35 meter per sekund, varsles det.

Det blir også nedbør for mesteparten av Sør-Norge, noe som kan føre til underkjølt regn og glatte veier på Østlandet. Meteorologene oppfordrer folk til å være forsiktige når de skal ut, enten til fots eller i bil.

Snø- og jordskredfare

Det er dessuten betydelig eller stor snøskredfare en rekke steder i Vest-Norge og betydelig snøskredfare flere steder i Nordland.

I Vestland og Rogaland er det sendt ut jordskredfare. Relativt høye temperaturer og mye vind kan føre til ekstra snøsmelting.

I Trøndelag og Nord-Norge har det vært kraftig vind de siste dagene, og meteorologene sendte torsdag ut oransje farevarsel for Troms og Vest-Finnmark. Vinden har nå minket, men vindkastene kom opp i 36,9 meter per sekund i Myken i Nordland og 35 meter per sekund i lavlandet i Troms og Finnmark.

 1. Les også

  Fra storm og stengt til kolonnekjøring i kuling

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Vær
 2. Norge
 3. Vestland

Relevante artikler

 1. NORGE

  Kraftige vindkast på Østlandet og i Telemark - strømbrudd og løse konstruksjoner

 2. NORGE

  Hele Nordkapp isolert – 40 personer evakuert

 3. NORGE

  Venter orkan på deler av vestlandskysten

 4. NORGE

  Uværet røsker i Norge – deler av tak på kommunale boliger blåste av i Lørenskog

 5. NORGE

  Sterk kuling og nedbør i fjellet

 6. NORGE

  Farevarsel: Storm på vei