Norge

Rekonstruerer drap før jul i Hokksund

Politiet i Drammen rekonstruerer mandag kveld og natt til tirsdag drapet på Borgar Giil Andresen (74) i Hokksund. Han ble skutt lille julaften i fjor.

Politiet nær åstedet der Borgar Giil Andresen ble funnet død med skuddskader ved Loe Bruk i Hokksund sentrum 23. desember i fjor. Mandag kveld rekonstrueres drapskvelden. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

 • NTB

Ifølge Drammens Tidende nærmer politiet seg slutten av etterforskningen, og ønsker å rekonstruere hendelsene fra drapskvelden, der 74-åringen ble skutt og drept på åpen gate i Hokksund rett før jul.

Borgar Giil Andresen ble funnet død med skuddskader ved Loe Bruk i Hokksund sentrum. Tre dager etter drapet ble en 59-åring pågrepet i Sverige og siktet for drapet. Den drapssiktede er i familie med avdødes enke. Han erkjenner ikke straffskyld og ønsker ikke å forklare seg ytterligere

Veien forbi stedet var sperret da politiet foretok rekonstruksjonen mandag. Fordi det var vinter, mørkt og snø på drapstidspunktet, var det mandag lagt ut hvite duker, og rekonstruksjonen ble gjort på kvelden for å gjenskape like forhold. Politiets krimtekniske gruppe og flere etterforskere ankom rundt klokka 23.40.

Under rekonstruksjonen bruker politiet blant annet bilen de mener den drapssiktede slektningen skal ha kjørt.

Mannen som er siktet for drapet, sitter fortsatt i varetekt. Politiet ønsker å holde ham i varetekt til en eventuell rettssak, og politiet har tidligere sagt at de ønsker å sende en innstilling om påtale før sommeren.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Etterforskningen av mistenkelig dødsfall i Steinkjer fortsetter

 2. NORGE

  Tom Hagen måtte avbryte avhør på grunn av helsetilstanden

 3. NORGE

  Dette vet vi om den siktede 32-åringen i Lørenskog-saken

 4. NORGE

  Drapssiktet 19-åring i Bergen varetektsfengslet i fire uker

 5. NORGE

  Lagmannsretten behandler varetektsfengslingen av Tom Hagen

 6. NORGE

  Forsvareren: Ikke sikkert at Tom Hagen vil la seg avhøre