Elsparkesykkel brant i kjeller: – Skremmende

For andre gang på to dager tok en elsparkesykkel fyr i bergensområdet. To personer er sendt til legesjekk etter brannen.

Denne sparkesykkelen tok fyr søndag morgen – den andre brannen i en elsparkesykkel på to dager.

(BERGENS TIDENDE): Politiets innsatsleder Ole-Marius Rønningen opplyser at to personer er sendt til legesjekk etter brannen som ble meldt klokken 09.57 søndag.

Alle beboerne i huset i Løbergsveien er evakuert, og brannvesenet lufter nå ut boligen.

En kvinnelig beboer oppdaget brannen. Hun forteller til BT at hun hørte røykvarsleren ule kraftig.

– Jeg gikk ned i kjelleren og oppdaget at det brant i sparkesykkelen. Det var jammen bra at røykvarsleren virket så godt, sier hun.

Hun synes det er skremmende at det brenner i elsparkesykler dagen etter et lignende branntilløp i Bergen sentrum.

Slukket

Kvinnen trodde det var en vaskemaskin som brant, men det viste seg at det var en elsparkesykkel som hadde tatt fyr under lading.

Huset ble ikke påført store brannskader. Det hadde også begynt å brenne i en ryggsekk som hang i kjelleren.

De evakuerte beboerne ble samlet i et busskur der de fikk tepper av politifolk og helsepersonell i det kraftige regnværet.

Det er seks leiligheter i det eldre trehuset der det begynte å brenne. Brannen ble meldt slukket klokken 10.10, opplyser Morten Frantzen ved 110-sentralen.

Det ble sendt inn røykdykkere huset. Brannvesenet gikk gjennom kjelleren og sjekket videre for varme og glør.

To branner på to dager

Brannen er den andre i en elsparkesykkel på to dager.

Også lørdag rykket brannvesenet ut til en slukkeoppdrag på Sydnesplassen i sentrum etter melding om brann i en elsparkesykkel.

En elsparkesykkel forårsaket full utrykning til en kjeller i Løbergsveien søndag morgen.

En vekter hadde oppdaget at en sparkesykkel som sto på lading, hadde begynt å brenne.

– Vekteren fikk elsparkesykkelen ut av bygget og slukket brannen med pulverapparat. Han fjernet også en annen sparkesykkel som sto på lading på samme stedet, sa vaktkommandør Christer Skei ved 110-sentralen til BT lørdag.

Rønningen sier at det er for tidlig å fastslå brannårsaken i Løbergsveien med sikkerhet, men sparkesykkelen skal altså ha stått til lading.

– Vi oppretter en undersøkelsessak og vil se på eventuelle likheter mellom denne brannen og gårsdagens brann på Sydnesplassen. Det vil også være naturlig å se om de to sparkesyklene er av samme fabrikat, sier innsatslederen.

En vekter fikk fjernet sparkesykkelen til utsiden av bygget, og hindret dermed trolig en mer alvorlig brann, opplyste Bergen brannvesen lørdag.

– Ikke lad om natten

Det har vært branner i flere elsparkesykler det siste året. De fleste av disse brannene har oppstått i forbindelse med lading, opplyser Norsk brannvernforening.

Vaktkommandør Christer Skei ved 110-sentralen i Bergen advarte i forbindelse med den forrige brannen folk mot å lade gjenstander om natten. Det gjelder alt fra elsparkesykler til mobiltelefoner eller andre ting.

– Vi fraråder sterkt lading av elektriske artikler når folk sover, sa Skei.

Brenner godt i batterier

Morten Frantzen ved 110-sentralen understreker at det ofte brenner godt i litiumbatteriene i elsparkesykler:

– Når de først begynner å brenne, så brenner det raskt og intenst. Det er også en giftig røyk som kommer, legger Frantzen til.