Norge

Vaskeribrann på Notodden under kontroll

Brannvesenet har nå kontroll over flammene etter det det torsdag kveld brøt ut brann i et vaskeri på Notodden.

Brannvesenet har kjempet i flere timer mot flammene i Notodden torsdag kveld.
  • Arild Færaas
  • Ntb

Brannen i vaskeriet i Telegata ble varslet klokka 19.53, opplyser Telemark politidistrikt.

I en pressemelding fra Telemark-politiet skriver de at en brannmann er sendt til sykehus for sjekk, og operasjonsleder Gisle Småge opplyser til Aftenposten.no at en person er sendt med luftambulansen til Ullevål sykehus. Hvor alvorlig skadet han er, har ikke Småge opplysninger om.

Det skal være en person som kort tid etter brannen gikk inn i bygningen for å varsle beboere og som skal ha fått røykskader.

Totalskadet

Fredag morgenmelder politiet at brannen er under kontroll, og at brannvesenet er iferd med å gå over til en etterslukningsfase.

Politiet ser også på faren for spredning som liten.

Politiet skriver også i en pressemelding at bygget er totalskadet, og at de har gått gjennom det og at det er tomt.

Brannen spredde seg etter hvert seg til etasjene over og brøt gjennom taket på bygningen.

Ni personer evakuert

Naboer ble evakuert fra seks bygninger rundt, inkludert der det brenner. Til sammen ni personer er evakuert ifølge nrk.no. De evakuerte fikk ikke flytte inn i nabobygningen natt til fredag, på grunn av mulig fare for oppblussing, skriver politiet i en pressemelding.

Ved 05-tiden fredag morgen fikk politiet beskjed fra brannvesenet om at det var trygt å flytte tilbake for de evakuerte, skriver NTB.

Ifølge ta.no meldte vitner om flere smell fra bygningen under brannen, og ruter skal være «blåst ut». Politiet laget også en sikkerhetssone. Taket på bygningen skal også ha kollapset, ifølge Varden.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.