Norge

Politiet fortsetter å lete etter mann med hagle i Vennesla

Politiet i Agder fortsetter letingen etter en mann i 50-årene som siden søndag kveld har vært på rømmen med en avsagd hagle.

Bevæpnet politi i Agder søkte mandag etter en mann i 50-årene etter en voldshendelse søndag kveld. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

 • NTB

– Søket i et spesifikt skogsområde på Hægeland avsluttes mandag ettermiddag. Men letingen etter mannen fortsetter, uten at vi vil være konkrete på hvor vi vil søke, sier stabssjef i Agder politidistrikt, Morten Sjustøl, i en pressemelding.

Han legger til at målet er å pågripe den etterlyste mannen.

Kroppsskade og frihetsberøvelse

Mannen er etterlyst for kroppsskade og frihetsberøvelse etter at en kvinne i 30-årene søndag kveld ble utsatt for vold.

– Kvinnen ble tatt med mot sin vilje fra Mandal. De har en relasjon fra før. Vitner til hendelsen fortalte at han var bevæpnet med avsagd hagle, opplyste operasjonsleder Øyvind Hægeland i Agder politidistrikt til NTB mandag formiddag.

Ifølge avisen Vennesla Tidende er mannen tidligere straffedømt, og i 2016 rømte han fra Kristiansand fengsel. Like etter var han involvert i en væpnet politiaksjon.

Flere patruljer deltatt i søk

Søket etter mannen i 50-årene pågikk mandag i området sør for Sandlandsvannet, sørvest for Hægeland i Vennesla kommune. Mannen ble observert flere ganger i skogen i området, senest rundt klokken 9 mandag formiddag.

Flere patruljer og hundepatruljer har deltatt i søket, og et politihelikopter fra Oslo har bistått. Politiet ba mandag formiddag også om forsterkninger fra beredskapstroppen i Oslo, melder NRK.

Politiet anser i utgangspunktet ikke mannen i 50-årene for å være farlig for publikum, med mindre han blir presset, opplyser de.

Avfyrte varselskudd

Politiet fikk melding om hendelsen søndag klokken 20.50. De oppsøkte mannen på en adresse på Hægeland i Vennesla kommune og fant også kvinnen der.

Politiet avfyrte så et varselsskudd og mannen stakk av til fots. Han hadde med seg en hagle, men skjøt ikke tilbake, skriver VG.

Kvinnen i 30-årene behandles på sykehus for bruddskader og betegnes som kraftig forslått, opplyser politiet.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Krim

Relevante artikler

 1. NORGE

  Ettersøkt 51-åring skutt i beinet under pågripelse

 2. NORGE

  51-åring som ble skutt i beinet er siktet for vold, trusler og bortføring

 3. NORGE

  Mor siktet for å ha drept sine to barn i Lørenskog

 4. NORGE

  Mannen som ble funnet død i Askim søndag, ble drept, viser obduksjonsrapport

 5. NORGE

  Kvinne og mann funnet døde i leilighet på Askøy. Politiet mener det er mor og sønn.

 6. NORGE

  Drapssiktet sønn nekter for å ha noe med drapet å gjøre