Norge

Mente Lode ikke var død

41-åringen som er siktet for drapet på Gunn Merete Lode for tre år siden, innrømmer at han tok på henne, men at hun ikke var død.

Politiet begjærte den 41 år gamle dansken varetektsfengslet i fire uker da han ble framstilt i Jæren tingrett onsdag ettermiddag. Mannen er siktet for drapet på Lode i Bryne for tre år siden. Han er også siktet for vold mot to kvinner i Danmark.

Gunn Merete Lode ble knivstukket til døde. De to kvinnene i Danmark ble truet med kniv, ifølge siktelsen. Mannen nekter skyld og motsatte seg også varetektsfengsling.

— Han har forklart at han passerte henne, og at hun da ikke var død, sier advokat Kjersti Jæger til NTB Hun har begjært seg oppnevnt som medforsvarer sammen med advokat Kjell Holst Sæther som er 41-åringens forsvarer.

41-åringen har forklart at den 32 år gamle kvinnen lå på veien, og at han trodde hun var beruset eller annet. Han forklarer videre at han tok på henne, og at hun ikke var død. Jæger mener det kan forklare hvorfor mannens DNA er funnet på Lode.

41-åringen har også opplyst at han så to menn ved en rød kassebil i nærheten. Politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt opplyser at en rød kassebil er sjekket ut av saken.

Monsen tror ikke på 41-åringens forklaring. Politiet har DNA som ble funnet på Gunn Merete Lode. DNA-profilen stemmer overens med 41-åringen. Dessuten har politiet et hovedvitne som så gjerningsmannen på kort hold. Det ble laget en fantomtegning på bakgrunn av vitnets beskrivelse.

— Den siktede ligner veldig på personen på tegningen, mener Monsen. Han begrunner varetektsbegjæringen med fare for gjentakelse.

Les også

  1. Siktet for Lode-drapet utleveres fra Danmark

  2. DNA-spor: Ukjent drapsmann

  3. Vil ha drapssiktet danske til Norge

  4. Knivjakt i 41-åringens bolig

  5. Hudrester kan felle 41-åringen

  6. Siktet danske måtte svare for DNA-funn

  7. Norsk politi vil konfrontere danske med uløste drap

  8. Danske kan være seriemorder

  9. Danske siktet for drapet på Gunn Merete Lode

  10. Politiet uten spor etter drapsmannen