Politiet etterlyser person med hodelykt etter togsabotasje ved Larvik

Politiet ønsker å komme i kontakt med en person med hodelykt som ble sett i nærheten av stedet der to tog kjørte inn i flere gjenstander tirsdag kveld.

Bane Nor anmelder etter at et tog tirsdag kveld kjørte på gjenstander som var lagt på jernbanelinjen ved Elveveien mellom Larvik og Sandefjord.

Pressevakt Harry Korslund i Bane Nor sier til NTB at de vil anmelde saken til politiet.

– Det er heldigvis ikke meldt om skader på togskinner eller tog, men når slike alvorlige ting skjer anmelder vi det rutinemessig.

Til NRK sier han at det i verste fall kunne ha ført til togavsporing.

– Vi ønsker å få folk til å forstå hvor alvorlig det her er og hvilke konsekvenser som fort kan oppstå hvis slike ting gjentar seg, sier Korslund.

Tirsdag kveld kjørte to tog inn i flere store gjenstander i sporet på Vestfoldbanen i Larvik. Ifølge Korslund observerte føreren av det ene toget en person med hodelykt i området.

Flere gjenstander

Det lå ifølge Bane Nor blant annet et brannslukkingsapparat, betongblokker med armeringsjern og en gassflaske i sporet. To tog traff gjenstandene med en times mellomrom, det første av dem i høy hastighet.

Politiet i Larvik gjør nye undersøkelser på stedet onsdag og jobber også med å sikre seg overvåkingsvideoer, skriver NRK.

– Det vi har observasjoner av, er en person med en hodelykt som en lokfører har sett, men vi er usikre på om vedkommende har noe med denne hendelsen å gjøre. Men vi ønsker selvfølgelig å komme i kontakt med den personen også, sier politistasjonssjef i Larvik Tor Eriksen.

Han sier at politiet også ønsker å komme i kontakt med andre vitner.

– Alvorlig sak

– Vi ser alvorlig på dette. Store og tunge gjenstander har potensial til å skade tredjeperson, og det kan gå ordentlig galt. Slike ting i sporet kan føre til avsporinger når toget kommer i høy hastighet, sier Korslund i Bane Nor.

Politiet i Larvik bekrefter at de tar saken på alvor.

– Hadde ikke tog nummer to, som kjørte inn i disse største gjenstandene, kjørt i sakte fart, så kunne dette blitt en mer alvorlig ulykke, sier Eriksen.

Vestfoldbanen var stengt mellom Larvik og Sandefjord i en periode tirsdag kveld, men togtrafikken kom etter hvert i gang igjen.