Norge

Profilert samfunnstopp siktet for å ha misbrukt stillingen sin til seksuelle formål

Torsdag ble han varetektsfengslet, siktet for å ha misbrukt sin stilling til seksuelle formål.

  • Anette Aasheim
    Journalist

Mannen stiller seg helt uforstående til siktelsen mot ham, opplyser forsvarer Ulf Hansen til Aftenposten.

Det var Nordlys som først omtalte saken.

Mannen har vært en profilert samfunnstopp gjennom flere tiår.

Torsdag ble han varetektsfengslet i en uke. Politiet er, ifølge VG, svært tilbakeholdne med opplysninger i saken, men opplyser at de har startet etterforskning etter to av straffelovens paragrafer: Paragraf 224 av gammel straffelov og paragraf 295 av ny lov om straff.

Fornærmede, som er en mann, har gitt en detaljert forklaring til politiet.

Stiller seg uforstående til siktelsen

– Vi kan bekrefte at vi etterforsker en sak etter disse straffebudene, og at en mann er siktet. Av hensyn til den videre etterforskningen kan vi på nåværende tidspunkt ikke si noe mer om saken, sier Anita Hermandsen, politistasjonssjef i Tromsø til avisen Nordlys.

Mannens forsvarer sier at pågripelsen onsdag kom som en overraskelse på den siktede, som «lyn fra klar himmel».

– Det er ikke så mye jeg kan si. Han er overrasket og stiller seg uforstående til dette. Han vet ikke hva som har utløst denne anmeldelsen, og avviser påstanden fullstendig, sier Hansen.

Hansen vil ikke utdype hvor mange forhold det er snakk om, men opplyser at anmeldelsen er kommet fra en bekjent av den siktede.

Politiet utelukker ikke at det kan være flere fornærmede i saken.

Mannen er siktet for to av straffelovens paragrafer: Paragraf 224 og 295. Det betyr at man «ved vold, trusler, misbruk av sårbar situasjon eller annen utilbørlig adferd utnytter en person til seksuelle formål, eller forleder en person til å la seg bruke til slike formål». I paragraf 295 heter det at man «skaffer seg eller en annen seksuell omgang, eller får noen til å utføre handlinger som svarer til seksuell omgang med seg selv ved misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold.»