Norge

Håper 17 år gammel superstjerne skal trekke kinsesere til Norge

Kinas svar på Justin Bieber, 17 år gamle Wang Yuan, vakte oppmerksomhet da han inntok skianlegget i Myrkdalen i Voss.

Den kinesiske superstjernen Wang Yuan hilser på Kari Traa. Han er i Myrkdalen fjellheiser mandag for å spille inn musikkvideo. Foto:
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Den unge sangeren er frontmann i boybandet TFBoys. Bandet følges av millioner av kinesere og representerer noe helt nytt i hjemlandet. Frontmannen Wang Yuan alene følges av flere enn 34 millioner fans på internett og er utpekt til å være en av verdens mest innflytelsesrike tenåringer av Time Magazine.

Stor stab

Den kinesiske superstjernen Wang Yuan fra boybandet TFBoys laget musikkvideo i Myrkdalen fjellheiser mandag. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Mandag kom den unge stjernen til Myrkdalen i Voss med en stab på over 20 personer. Der, i Flåm og i Bergen vil han spille inn musikkvideoen til singelen «Seventeen». Sangen handler om Wang Yuans egen 17-årsdag og skal lanseren i forbindelse med Kinas nyttårsfeiring i slutten av januar.

Da det unge idolet kom til Voss mandag var den tidligere freestylestjernen Kari Traa blant dem som ønsket ham velkommen. Innovasjon Norge har vært på pletten i forbindelse med innspillingen. Håpet er flere kinesere skal få et inntrykk av hvilke vintermuligheter Norge kan by på.

– Målet er ikke at millioner av kinesere skal komme til Norge, men at de riktige reisende som ønsker å oppleve vinter og ski får øynene opp for Norge. På den måten åpner Wang Yuan opp dørene til et helt nytt publikum, sier reiselivsdirektør Bente Bratland Holm i Innovasjon Norge.

Kinesiske turister

Håpet er å tiltrekke seg kinesiske turister utenfor hovedsesongene. Med vinter-OL i Beijing på trappene i 2022 er det en gryende interesse for vintersport i Kina. Over 12 millioner kinesere står allerede på ski, og markedet har en årlig vekst på 20 prosent.

Myrkdalen er kjent som et av de mest snøsikre stedene i landet. Besøket er et resultat av samarbeid mellom Innovasjon Norge, Fjord Norge, Bergen Reiselivslag, Visit Flåm, Myrkdalen Hotel og kinesiske Sina Weibo, Kinas svar på Twitter.

Les mer om

  1. Innovasjon Norge
  2. Vintersport
  3. Kari Traa
  4. Time
  5. OL