Norge

Hugger og får nesten gratis varme

Harald Grini (67) har benyttet seg av et tilbud om rydding og hugging av ved på kommunale områder. Det har sikret ham og familien nesten gratis ved de siste totre årene.

Harald Grini har i årevis skaffet seg og familien råbillig ved gjennom hugst på kommunale områder. Foto: HALLGEIR OFTEDAL

 • Hallgeir Oftedal

Les også:


— Kommunen har stadig behov for å få ryddet enkelte områder. Nå er det områder i nærheten av balløkker og lekeplasser som står for tur.

Der skal vi hugge for å slippe til mer lys og sol. Og vi har mange som er interessert i disse oppdragene, forteller oppsynsmann Bjørn Harald Sandvik i Kristiansand kommune.

Harald Grini har hugd kommunalt ved flere steder sammen med sin sønn og en kompis.

Moro i skogen.

— Vi har betalt 300 kroner for et mål med ved, og selv om det er en del arbeid, blir det likevel billig ved og billig varme. Og så all den moroa vi får samtidig, sier pensjonisten fra Vågsbygd med et stort smil.

- I fjor hugde vi tre mål med ved. Veden ble delt mellom meg, min sønn og datter. Min sønn er nok bedre på motorsaga enn jeg er, så min oppgave er som regel å dra veden frem til kjørbar vei og sørge for at den blir kappet opp, kjørt på plass og stablet opp for tørk, forteller Grini.

Slik sparer du strøm.

- Utrolig flott.

— Jeg elsker å være i skogen. Kommunens tilbud er utrolig flott. Og så det er råbillig. Tenk, i underkant av tusen kroner for tre mål med ved.

- Kjempegodt.

På de kommunale områder hvor det er lagt opp til vedhugst blir de trær som skal felles, merket av kommunens oppsynsmenn, og den enkelte vedhugger får sin teig.

— Dette er et kjempegodt tilbud fra kommunen. Og så er både oppholdet i skauen og arbeidet med veden ren helsebot, forteller Grini.

Les mer om hvordan du kan spare penger på Aftenposten.no.

Sparer du penger ved å bruke ved? Del dine erfaringer med andre lesere i kommentarfeltet til høyre.

 1. Les også

  Spar penger - fyr med ved

 2. Les også

  Slik reduserer du strømregningen

 3. Les også

  Skjerp fyreferdighetene

 4. Les også

  Viktig å lagre det tørt

Relevante artikler

 1. A-MAGASINET

  Tømmerkjøring med hest i Marka

 2. SPORT

  Full stopp for Åsenhallen-utbedring

 3. NORGE

  Regjeringen verner 40 nye skogområder

 4. SPORT

  Sparer inntil 100 millioner kroner på VM-anlegget. Slik blir «nye Granåsen»

 5. DEBATT

  Kort sagt, onsdag 11. april

 6. SPORT

  Hallen i Alvøen var ferdig planlagt - nå blir den ikke noe av