Norge

Mann reddet ned fra samme fjell to ganger på én uke – så brakk han ankelen samme sted

22-åringen måtte reddes ned fra Narvtinden i Lofoten to dager samme uke.

En mann ble hentet ned fra et fjell i Lofoten med helikopter to ganger på to dager. Den tredje dagen brakk mannen ankelen på enda en tur på det samme fjellet.

  • og NTB

Christian Trogstad Næss fra Drammen (22) ble første gang hentet ned fra Narvtinden i Flakstad kommune onsdag i forrige uke. Natt til fredag la han ut på samme tur, da for å hente ørepropper han glemte igjen fra kvelden før. Han ble overrasket av tåke i fjellet og trengte hjelp på ny.

– Han tok selv kontakt med politiet og ba om bistand til å komme seg ned. Han ble til slutt hentet ned av et Sea King redningshelikopter i et svært bratt område, sier oppdragsleder Cicilie Knutsen i Nordland politidistrikt til NRK.

I et intervju med Dagbladet mandag sier Næss at han også gikk en tredje tur på fjellet. Lørdagsturen endte med at han brakk ankelen.

– Jeg gikk tur, så datt jeg. Det var trolig på grunn av dårlig fottøy at jeg brakk ankelen, sier drammenseren.

Næss vurderte også da å ringe etter hjelp, men sier at han kom seg ned på egen hånd da han bare var 250 meter over havet.

– Jeg akte ned fjellet. Det var den første og den siste gangen jeg var i fjellet jeg burde ha ringt. Den andre gangen kunne jeg ha klart meg selv, men de kom likevel. Jeg setter all honnør til redningsmannskapene, sier han.

Dermed bar det til sykehuset i Bodø, før han ble senere ble innlagt på sykehus i Drammen.

Les også

  1. Fjellførerens tips: Slik går du på tur uten å skade miljøet

  2. To amerikanske turister funnet i nødbu på Trolltunga

  3. Guide til Norges trollpikker

Les mer om

  1. Flakstad
  2. Lofoten
  3. Fjell