Norge

Kadafi Zaman er tilbake i Norge

TV2s reporter Kadafi Zaman er tilbake i Norge etter at han ble pågrepet og banket opp av pakistansk politi under rapportering fra en politisk demonstrasjon.

Kadafi Zaman ble arrestert av Pakistansk politi under en demonstrasjon han dekket for TV 2. Han har sittet i fengsel i tre dager og ble løslatt mot kausjon. Her et bilde han la ut på Twitter med teksten «Løslates straks!". Foto: Privat / NTB scanpix
  • og NTB
Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

Zaman ble pågrepet 13. juli og satt flere dager i fengsel i Pakistan. Han dekket en politisk demonstrasjon i byen Gujrat, nordøst i landet. I et innlegg på nettsidene til TV 2 skriver Zaman at det var den verste dagen så langt i livet hans.

– Jeg er trygt tilbake i Norge. Men de som må kjempe denne kampen hver dag, er de pakistanske journalistene og redaktørene. De har penn. Motstanderes har kuler. Motet deres gir meg håp, styrke og motivasjon. Vi kan aldri bøye oss, skriver Zaman.

  • Nok en gang står Donald Trump i sentrum av en skandale. Hvorfor støtter hans partifeller ham fremdeles?

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide har uttalt at angrepet på journalisten var uakseptabelt.

– Angrep på journalister er uakseptabelt og hører ikke hjemme i et demokrati. Det er viktig at pakistanske og utenlandske journalister fritt og uavhengig får dekke valget i Pakistan. Norge fordømmer overgrep mot alle journalister, som bruk av vold eller trusler, for å innskrenke deres frihet og uavhengighet, skrev utenriksministeren i en epost til NTB.

Les mer om

  1. Kadafi Zaman
  2. TV 2
  3. Pakistan
  4. Norge
  5. Menneskerettigheter
  6. Demokrati
  7. Vold