Norge

Elever ble sendt hjem fra eksamen på grunn av varmen

Tiendeklassingene ble sendt hjem på grunn av varmen da de skulle ta eksamen. Foto: Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX

Elever som skulle ta eksamen på Haugeåsen ungdomsskole i Fredrikstad, ble onsdag formiddag sendt hjem fordi klimaanlegget ikke taklet varmen.

  • og NTB

– Det ble veldig varmt og vanskelig å tenke og fokusere. Det var noen vinduer som var åpnet i rommet ved siden av, men det hjalp ikke så veldig mye, sier Oda Marie Veum som går i 10. klasse på ungdomsskolen, til NRK.

Hun og alle de andre elevene ved ungdomsskolen ble sendt hjem etter at det ble altfor varmt og dårlig luftkvalitet inne i klasserommene og gymsalen hvor eksamenene fant sted.

Les også

Ny varmerekord i Bergen

– Det er 30 grader i lokalene, og vi bestemte derfor å sende hjem elevene og avlyse eksamen i samråd med Utdanningsdirektoratet. Vi har kjøpt inn vifter og åpnet alle vinduene, men med nesten 60 personer inne i rommet, så gikk det ikke, sier rektor Mona Häckert til NRK.

Onsdag har det vært svært varmt over hele Sør-Norge, og onsdag ettermiddag satte Bergen ny varmerekord for mai med 30,05 grader. Det er bare 1,3 grader under den høyeste temperaturen som noensinne er målt i byen.

Les også

  1. Hva gjør varmen med oss? Her er ekspertenes svar.

  2. Politiet får mange meldinger om etterlatte hunder i varme biler

Les mer om

  1. Eksamen
  2. NRK