Reagerer kraftig på parkeringsbot

Parkeringsavgift første juledag? Jan E. Bjørnstad trodde ikke sine egne øyne da han oppdaget den gule lappen i fronten på bilen sin.

Jan E. Bjørnstad fikk parkeringsbot da han var på gudstjeneste 1. juledag.
  • Ina Gundersen

Jan E. Bjørnstad og kona hadde vært på julegudstjeneste i Stavanger domkirke. Da de kom ut, fikk de seg en overraskelse da de gikk ned til bilen som sto parkert ved Fisketorget:

— Domkirken var fullsatt. Det var en minnerik stund for både store og små. Men da gudstjenesten var slutt og vi skulle hente bilen for å kjøre hjem, hadde i mellomtiden en parkeringsvakt gått berserk i havneområdet. Alle bilene som sto der fikk parkeringsbot, sier han til Stavanger Aftenblad.

Tok feil

Han forteller videre at de var en god gjeng som på forhånd lurte på om det var parkeringsavgift første juledag. Så kom de fram til at det var det nok ikke.

— Men vi tok feil hele gjengen. Det sto sikkert ti biler rundt vår. Alle fikk 600 kroner i bot.

- Kunne du ikke bare betalt parkeringsavgiften hvis du var i tvil?

- Det var ingen trafikk. Vi var enige om at det ikke kunne være parkeringsavgift første juledag. Men det må ha stått at det var parkeringsavgift som tydeligvis gjaldt alle dager. Vi tolket det bare ikke dithen. Jeg synes uansett det er spekulativt å sende ned en vakt mens folk er på gudstjeneste, sier han.

— Jeg vil ta det opp med kommunen. Slike tilstander ønsker vi ikke, legger Bjørnestad til.

- Ikke gratis

Men det er private Q-Park som har parkeringen i det aktuelle området:

- De fleste steder vi har ansvaret for gjelder betalingsplikten alle dager og hele døgnet. Det er unntaksvis at det er gratis parkering. Parkeringsreguleringen kommuniseres på skilt og på automater. Som parkerende kunde er det viktig å sette seg inn reguleringen før man forlater plassen. På den måten unngår man kontrollavgift, sier Kjetil Bratseth, markedsdirektør i Q-Park