Norge

Flere svar i Vinstra-drapet ventes

Det er ventet at politiet vil komme med flere opplysninger i drapssaken på Vinstra etter at den siktede 16-åringen blir framstilt for varetektsfengsling fredag.

En 16 år gammel gutt er siktet for å ha drept en 16 år gammel jente på Vinstra i Oppland. Fredag blir gutten framstilt for varetektsfengsling. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

  • og NTB

16-åringen som er siktet for å ha drept en jevnaldrende jente på Vinstra onsdag, blir fredag kl. 12.30 framstilt for varetektsfengsling i Sør-Gudbrandsdal tingrett i Lillehammer.

Det er ventet at politiet vil innkalle til pressekonferanse i de påfølgende timene etter fengslingen i saken hvor det fortsatt er mange ubesvarte spørsmål.

Torsdag utførte politiet rundspørring i boligområdet hvor den 16 år gamle jente ble funnet drept, skriver VG. Det ble også utført søk med hund i området, samt at åstedet ble 3D-skannet.

Politiet gjør åstedsundersøkelser hvor den 16 år gamle jenta ble drept onsdag. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

På institusjon

Den siktede har siden onsdag vært innlagt på sykehus hvor han har fått behandling for en skade han fikk i hånden under hendelsen, har hans forsvarer Lorentz Stavrum uttalt til Dagbladet. Samme avis skriver også at 16-åringen har blitt flyttet fra sykehus til en ikke spesifisert barnevernsinstitusjon et annet sted i landet, hvor han skal være den nærmeste tiden.

Relasjonen mellom de to 16-åringene er fortsatt ikke kjent, annet enn at begge var elever ved Vinstra videregående skole, ifølge VG.

Politiet uttalte torsdag at de ikke har noen spesiell kjennskap til den siktede 16-åringen fra tidligere.

Avhørt

Lensmannskontoret på Vinstra fikk en telefonoppringning om det som ble beskrevet som en alvorlig hendelse midt i et boligområde på Sorperoa like før klokken 16 onsdag ettermiddag.

En politipatrulje rykket ut og var på stedet etter om lag ti minutter. Polititjenestemennene var bevæpnet og pågrep gutten et par minutter senere. Samtidig var ambulansepersonell framme på stedet og startet førstehjelp.

16-åringen som er siktet, er avhørt, men politiadvokat Stine Rigmor Grimstad ville ikke si noe om innholdet i avhøret da politiet holdt en pressekonferanse torsdag.

Stavrum sier til Dagbladet at hans klient ikke har blitt stilt spørsmål om straffskyld eller tilregnelighet.

Les mer om

  1. Drap
  2. Politiet