Trøbbel i flytrafikken – mange kansellerte avganger ved Oslo Lufthavn

Flere hundre passasjerer måtte overnatte på hotell eller på Oslo Lufthavn natt til torsdag på grunn av kansellerte flyavganger. Årsaken er krevende vintervær.

 Køen til serviceskranken hos SAS var lang
Det har vært store forsinkelser, lange køer og mange kanselleringer på Oslo Lufthavn

Etter en kaotisk natt hvor folk måtte overnatte på Oslo Lufthavn har situasjonen begynt å roe seg.

– Det er ikke helt kaos her, men det er litt ekstra lange køer i sikkerhetskontrollen, men det er fortsatt noen kansellerte avganger, melder Aftenpostens journalist Halvor Ekeland, som er på Gardermoen nå.

I dag, torsdag, melder Avinor at det kan bli enkelte forsinkelser og noen innstillinger i dag. Det er også fremdeles enkelte forsinkelser som følge av gårsdagens snøfall på Oslo lufthavn.

Oversikten til Avinor viser at det er 35 ankomster til Oslo lufthavn som allerede har blitt eller blir innstilt i løpet av dagen.

Strandede passasjerer

Underkjølt regn førte til et stort antall kanselleringer og forsinkelser på Oslo Lufthavn onsdag. Dermed ble flere passasjerer strandet på flyplassen.

– Vi innlosjerte flere passasjerer på hotell. På grunn av omfanget av været ble hotellene fulle utover kvelden, og passasjerer har vært nødt til å overnatte på flyplassen, sier pressekontakt i SAS, Tonje Sund, til NTB.

Sund opplyser at noen hundre passasjerer ble innlosjert på hotell, mens et titalls passasjerer måtte overnatte på flyplassen.

Torsdag er værforholdene bedre på flyplassen, men noen forsinkelser vil det likevel bli.

– Det blir noen kanselleringer i dag også, som følge av været i går. Det handler om flytid for piloter og kabin, hvor lenge de kan jobbe, sier Sund.

Les også

Ylva ruller nå inn over Nord-Norge

Kan bli flere forsinkelser

Avgangshallen var full av mennesker som opplevde at flyene deres ble kansellert.

Også Norwegian måtte sende passasjerer på hotell istedenfor med fly onsdag.

– Jeg har ikke oversikt over hvor mange passasjerer som ble berørt pr. nå, men vet at flere måtte ta inn på hotell, sier Daniel Kirchhoff, presseansvarlig Norwegian, til NTB.

Selv om værforholdene ser bedre ut på Oslo Lufthavn i dag, opplyser Kirchhoff at det kan bli forsinkelser både her og på flyplasser i Nord-Norge som følge av været.

– Passasjerer som eventuelt berøres, får direkte beskjed fra oss, sier han.

Kansellerte flyavganger i nord

Stormen Ylva kan skape problemer i flytrafikken i Nordland og Troms utover dagen.

Trafikken går omtrent som normalt i Bodø og Tromsø, opplyste Gurli Høeg Ulverud, pressekontakt i Avinor klokken 7.30. Men flere steder på Helgeland meldes det om kansellerte avganger.

Silje Bramvoll, kommunikasjonssjef i Widerøe, sier til VG at flyene deres får hverken tatt av eller landet fra flyplassene i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana.

Hun opplyser at kanselleringene vil medføre følgeforsinkelser ettersom både fly og personell står fast på feil flyplasser.

  • Er du rammet av kanselleringer? Forbrukerrådet har lagd en kalkulator som viser hva du har krav på hvis flyet ikke går som det skal: