Norge

Dette er Stig Millehaugen

Her er bildene som politiets sendte ut da Stig Millehaugen rømte fra Berg kretsfengsel mens han sonet seks år for væpnet ran i 1992. Foto: AFTENPOSTEN/POLITIET

 • Født 8. mai 1969
 • I februar 1992 ble Millehaugen dømt til seks års fengsel for væpnet ran av Klemetsrud postkontor i desember 1990 og ranet av Sparebanken Nors filial på Oppsal i Oslo i februar i 1991.
 • I juli 1992 rømte han fra Berg kretsfengsel. I august samme år ranet han Svartskog postkontor, og senere Nesbru postkontor, hvor det ble tatt gisler.
 • I desember 1992, mens han satt i varetekt i Sarpsborg, fikk han smuglet inn en pistol i fengselet. Han skjøt og drepte en fengselsbetjent, og tvang en annen til å kjøre seg til Oslo. Dagen etter meldte han seg for politiet.
 • I august 1993 ble Millehaugen dømt til 17 års fengsel for å ha drept fengselsbetjent Jon Arild Martinsen og for de to ranene på Svartskog og Nesbru.
 • I oktober 2000 stakk Millehaugen av under permisjon og rømte med kjæresten sin. Åtte måneder senere, juni i 2001, ble han tatt. Det var den lengste perioden Millehaugen har vært på frifot siden 1988.
 • I 2003 ble Millehaugen dømt til ett års fengsel for våpenbesittelse under perioden på rømmen. I samme sak ble han frikjent for ranet av daværende Kreditkassens filial i Bogstadveien i Oslo.
 • På grunn av rømningsfrykt sonet Millehaugen lenge alene på avdeling A i Ringerike fengsel, den sikreste fengselsavdelingen i landet.

I november 2008 skifter han navn til Stig Bergquist.

 1. januar 2009: Stig Millehaugen blir pågrepet etter at en gjengleder ble funnet drept i en utbrent bil på Haugerud i Oslo.

I 2002 gikk Millehaugen til sak mot staten for å få et mindre strengt regime i fengselet. Foto: HANS O. TORGERSEN

Flere artikler

 1. KRONIKK
  Publisert:

  Jeg er dømt til forvaring i 21 år for en rekke alvorlige forbrytelser. Dette er mitt forsøk på å forklare ondskap.

 2. VERDEN
  Publisert:

  2900 politimenn jakter på Redoine Faid

 3. VERDEN
  Publisert:

  Fransk fengselsrømling unnslapp politiet nok en gang

 4. VERDEN
  Publisert:

  Fangeopprør i Brasil har krevd minst 56 liv

 5. NORGE
  Publisert:

  Drapsofferet i Ringerike fengsel var dømt for en rekke overgrep mot barn

 6. NORGE
  Publisert:

  Aktor krever 21 års forvaring: Det var et overlagt drap