Norge

Northug avviser at han er feig

Petter Northug avviser kontant uttalelsene om at landslagsløpere står over Beitostølen av taktiske grunner.

Petter Northug mener de som beskylder ham for taktisk spill ved ikke å stille på Beitostølen trenger hjelp.
  • Sigrid Anna Eggen

— Vi på landslaget gir bestandig 100 prosent når vi går skirenn, og vi gleder oss til å komme i gang. Og det er ingen av oss som står over av taktiske årsaker, sier han til VG Nett.

- Landslagsløperne er feige

De siste ukene har landslagsløperne blitt kritisert fra flere hold for å fraskrive seg ansvar når de sier at sesongåpningen i Beitostølen ikke er viktig. Åpningsrennet har alltid vært den store sjansen for landets nest beste til å vise seg frem. Men når landslagsløperne ikke stiller, vil andre som håper på å få gå verdenscup ikke ha noen å måle krefter mot.

  • Jeg er ganske sikker på at noen vil bruke muligheten til å stå over taktisk, ved å si at de ikke er i form. Jeg skjønner at de ikke vil gå hvis det kan true plassen deres helgen etter, sa Byåsen-løperen Chris Jespersen til
Les også

Frykter taktisk spill av landslagsløperne

— Landslagsløperne er feige. Laget til verdenscupen i Gällivare er sikkert tatt ut på forhånd. Og så går løperne ut i mediene og sier at Beitostølen ikke er viktig for dem. Det gjør det enda vanskeligere for oss andre å komme med på verdenscuplaget, uttalte Daniel Myrmæl Helgestad (21) til adressa.no mandag.

- Trenger hjelp

Northug på sin side har dette å si om taktikkeri-påstandene:

  • Jeg tror de som uttaler dette trenger hjelp, sier han til VG Nett.

Samtidig erkjenner Northug at sesongåpningen på Beitostølen nok har en annen betydning for de som ønsker seg plass på landslaget.

  • Skal de være med i World Cup, må de nesten kjempe i toppen på Beito. Det er omtrent vinn-eller-forsvinn for mange sånn sett, og derfor er mange nødt til å legge opp formen etter det, sier han til VG Nett.

Foreløpig er det uklart om alle landslagsløperne stiller til start i helgen. Adresseavisen meldte mandag at Eldar Rønning er usikker på grunn av sykdom . Det er heller ikke sikkert at Martin Johnsrud Sundby stiller.