Norge

Pedagogikk-professor ut mot Steinerskolen

  • Jostein Ihlebæk
    Jostein Ihlebæk
  • Sønnen min ble sparket og slått på Steinerskolen, sier professor Stein Erik Ulvund.

Les også:

Les også

Vil etablere 14 nye John Bauer-skoler


Har du tips om norsk skole? Send Aftenposten.no en epost eller ring Aftenposten.no på 22864040 .

I dag står den kjente professoren i pedagogikk og forfatteren Stein Erik Ulvund frem i VG sammen med sin kone Annie Ulvund, og forteller hvordan sønnen deres opplevde å være elev ved Steinerskolen. De har lenge holdt tett om sønnens skolehverdag i Steinerskolen, men i dag tar de bladet fra munnen for å advare andre foreldre mot skolen.

— Sparket og slått

Ifølge foreldreparet hadde sønnen deres nærmest konstant vondt av å gå på skolen etter tredje klasse. - Han ble sparket og slått av en assistent da han gikk i fjerde klasse. Flere år senere har gutten gråtkvalt fortalt at han måtte sitte på kateret med ansiktet vendt mot klassen mens læreren oppfordret alle elvene til i tur og orden å si det styggeste de kunne komme på om ham, forteller foreldreparet til VG. Sønnen deres er nå 18 år gammel, og ønsker selv at historien om skolehverdagens hans skal bli kjent. Stein Erik Ulvund understreker overfor VG at han ikke uttaler seg om marerittet på Steinerskolen i kraft av sin stilling, men som far.

Låste gutten inne

— Klassestyrer, som både vi og han hadde stor tiltro til, lot seg ved en anledning friste til å dra ham hardt i øret. En tidligere klassestyrer låste gutten inne i storefri fordi han ikke kunne gangetabellen, forteller foreldrene. Sønnen deres gikk først på Steinerskolen på Hovseter i Oslo, og ble deretter søkt inn på Steinerskolen i Bærum. - Det er riktig at eleven måtte sitte igjen i klasserommet alene fordi han ikke kunne gangtabellen. Dette har absolutt vært et engangtstilfelle, og slike ting skal ikke skje i vår skole, sier pedagogisk leder ved Steinerskolen på Hovseter, Hans Henrik Backer.

- Kritikkverdig

— Hvis de andre episodene har skjedd, er det også kritikkverdig. Men det er i hvert fall ikke noe som skal skje hos oss, sier han til VG. Foreldrene Ulvund sier at de opplevde at sønnen deres ble mobbet av klassestyreren over lengre tid. - Det er nesten vondt å tenke på at vi som foreldre ikke fikk vite om mange av de verste episodene før en tid etter at de hadde skjedd, sier Annie Ulvund.

Advarer andre

Flere av opplevelsene til gutten var uoppdaget over lengre tid. - Dette gjorde selvsagt sterkt inntrykk på oss. Vi hadde en sterk følelse av at han ikke hadde det bra på skolen. Men vi visste ikke at han hadde så mange sterke, vonde opplevelser, sier Stein Erik Ulvund. Foreldreparet har valgt å stå frem med sin historie i VG for å advare andre som vurderer å sende barna sine til Steinerskolen.

Stein Erik Ulvund er en kjent professor i pedagogikk og forfatter. Han har valgt å stå frem med historien for å advare andre foreldre.
Sønnen til Ulvund skal ha blitt mobbet av en klassestyrerer på Steinerskolen på Hovseter i Oslo.