Stortingsrepresentant melder seg ut av Frp

Etter lang tids intern konflikt melder Ingebjørg Godskesen seg ut av Fremskrittspartiet. Hun har vært medlem av partiet i 17 år.

– Det er med tungt hjerte jeg sender inn min utmelding av Frp, med øyeblikkelig virkning, skriver Ingebjørg Godskesen.

Med utmeldingen har sannsynligvis Godskesen kommet partiledelsen i forkjøpet. Mandag kalte de inn til et ekstraordinært sentralstyremøte som skulle finne sted tirsdag. Etter det Agderposten erfarer, skulle møtet behandle en mulig eksklusjon eller andre reaksjoner mot Godskesen.

Til Agderposten sier hun at hun vil stemme på et annet parti ved høstens stortingsvalg.

– Nå er jeg mest lettet. De siste ukene har vært så tøffe og skuffende. Jeg har stått på og aldri spart meg. Nå ville de ta fra meg alt. Jeg følte at de kledde meg naken, sier Godskesen

Trosset partivedtak

Striden startet da Ingebjørg Godskesen ble vraket fra førsteplassen på partiets stortingsliste i Aust-Agder, selv om hun ønsket gjenvalg til en tredje periode.

Dette skjedde etter en intern strid i fylkespartiet om sammenslåing av de to Agder-fylkene. Godskesen var mot sammenslåing og nylig brøt representanten fra Aust-Agder med resten av partiets stortingsgruppe og stemte mot tvangssammenslåing av kommuner i tre tilfeller.

Frp svarte med å ville frata henne internasjonale verv i henholdsvis Europarådet og Nordisk råd. Men da Stortinget mandag skulle stemme over førstnevnte, kom kontrabeskjeden: Det har ikke Stortinget makt til. Frps forslag om å frata Ingebjørg Godskesen vervet i Nordisk råd falt med 58 mot 40 stemmer.

– Det er med tungt hjerte jeg sender inn min utmelding av Frp, med øyeblikkelig virkning, skriver hun i en lang uttalelse natt til tirsdag, gjengitt i VG.

Som Tyrkia

Hun skriver at det lenge har vært vanskelig for henne å være medlem av partiet på grunn av måten hun er behandlet på.

– Dette minner meg forresten om mitt arbeid som rapportør for Tyrkia. Der folk mister arbeidet sitt uten å ha gjort noe, de blir fratatt pass og papirer, og er egentlig levende døde.

Frps parlamentariske leder Harald Tom Nesvik har tidligere sagt at det å frata henne vervene ikke var en straff, men «en naturlig reaksjon på et tillitsbrudd».