Norge

Gutt ville brenne ned lensmannskontor

Utstyrt med bensinkanne og lighter ble en gutt pågrepet ved Klepp lensmannskontor torsdag formiddag. Gutten, som er under 18 år, ble løslatt torsdag ettermiddag.

Nyhetsbrev Få oversikten over ukens viktigste saker i Aftenpoddens nyhetsbrev.

– Gutten er mindreårig og ble løslatt ved 16-tiden torsdag, opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen i Sør-Vest politidistrikt.

– Han er ikke formelt avhørt av politiet, men har vært i samtale med barnevernet. Avtalen er at han skal melde seg ved Klepp lensmannskontor fredag for å bli avhørt der, sier Bjørnsen til Aftenbladet.

Klokka var 10.45 torsdag da politiet fikk melding om gutten etter en vitneobservasjon. Utstyrt med bensinkanne og lighter skal han ha vært målbevisst på vei mot lensmannskontoret, og skal også ha sagt at hensikten var å brenne ned Klepp lensmannskontor.

– Mens en politipatrulje var på vei til Klepp, greide vitnet å oppholde mannen og i tillegg lede ham bort fra lensmannskontoret, sier Tor Helge stavik, som var operasjonsleder i politiet tidligere på dagen torsdag.

Stavik mener vitnet har gjort en kjempejobb for å forhindre at lensmannskontoret ble påtent.

Bakgrunnen for saken er ifølge Stavik at mannen har en sak gående med Klepp lensmannskontor som han er svært frustrert av.

Les mer om

  1. Klepp
  2. Sør-Vest politidistrikt