Hektisk nyttårsnatt for nødetatene

Politiet har lørdag morgen ikke fått melding om alvorlige ulykker etter nyttårsfeiringen, men det har vært flere alvorlige voldshendelser.

Fyrverkeri på avveier slo ned i en folkemengde på Operaen natt til lørdag, men ingen skal ha blitt alvorlig skadd i hendelsen som ikke er kjent for politiet.

I Oslo har det vært noen mindre branner i søppelkasser og containere, men ingen alvorlige fyrverkerihendelser som politiet er kjent med.

– Det har vært en del saker om uvettig bruk av fyrverkeri, men vi har ikke fått melding om fyrverkerihendelser der noen er blitt alvorlig skadd, forteller operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt.

Den alvorligste saken i Oslo var en knivstikking i en leilighet på Sinsen ved 4-tiden. Her ble en mann i 30-årene innlagt på sykehus med alvorlige, men ikke livstruende skader. En mann i 50-årene ble pågrepet på stedet.

I Trondheim har politiet hatt en relativt rolig natt, sett bort fra en brann i en vernet trebygning i Kongens gate i sentrum av byen. Brannen ble raskt slukket.

– Det har vært noen meldinger, men ikke i nærheten av det vi har opplevd tidligere år, sier operasjonsleder Trond Volden i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Alvorlig vold i Haugesund

På Tjøme ble to menn i 20-årene skadd i en voldshendelse og den ene er innlagt på sykehus. Her er politiet ordknappe om hendelsesforløpet av hensyn til etterforskningen, men en mistenkt gjerningsmann er pågrepet i saken.

I Haugesund har det vært det politiet omtaler som en «alvorlig voldshendelse», men politiet vil ikke kommentere saken utover det.

Kvelertak på politiet

I Fauske i Nordland ble en politipatrulje angrepet da de skulle avslutte en fest. En politibetjent ble tatt kvelertak på. To menn i 20-årene ble pågrepet på stedet.

I Troms har det vært en nyttårsaften på det jevne.

– Det har vært en del festbråk og en del voldshendelser på tampen av natten, noen har måttet ha tilsyn av lege, men ingen er sendt til sykehus, sier operasjonsleder Beate Helberg i Troms politidistrikt.

Politiet i Troms har ikke fått melding om alvorlige fyrverkeriulykker.

Politiet i Møre og Romsdal melder om en rolig natt.

– I løpet av kvelden fikk vi inn seks meldinger om uvettig bruk av fyrverkeri og ni meldinger som gikk på forstyrrelsen av natteroen. Utover det kan vi si at det har vært en rolig nyttårsaften i distriktet.