Drapssaken i Bærum: Mann i 30-årene siktet for å ha drept moren sin

Mannen som ble pågrepet etter en trafikkulykke i Lier natt til tirsdag er siktet for å ha drept moren sin.

To biler frontkolliderte i Lier. Det førte til at politiet senere fant en død kvinne i Bærum.

Det bekrefter politiet i en pressemelding torsdag ettermiddag. Kvinnen var i 60-årene.

Den drapssiktede mannen i 30-årene ble pågrepet etter en trafikkulykke i Lier. Onsdag ble han fengslet i fire uker. Mannen fikk brev – og besøksforbud under fengslingsperioden. Han får også medieforbud i deler av den.

Det er foreløpig ikke kjent hvordan siktede stiller seg til siktelsen. Både offeret og den siktede er norske statsborgere. Politiet sier de har «svært lite kjennskap» til de begge.

Tok seg inn i leilighet

Klokken 23.30 mandag fikk Sørøst politidistrikt melding om en front mot front-ulykke på Tranby i Lier. To personer var involvert. Den ene føreren ble kritisk skadet og ble fraktet med luftambulanse til Oslo universitetssykehus.

Politiet på stedet syntes det var noe ved den ulykken som var merkelig. De kontaktet sine kolleger i Oslo. På bakgrunn av de opplysningene tok politiet i Oslo seg inn i en leilighet på Bekkestua i Bærum.

Politiet fant den døde kvinnen i en leilighet på Bekkestua i Bærum natt til tirsdag. Etter funnet slo de drapsalarm.

Da de kom til stedet, fant de en død kvinne. Det ble raskt slått drapsalarm. En mann i 30-årene er pågrepet og siktet i saken.

Den siktede mannen var involvert i ulykken. Hverken politiet eller forsvareren vil si om det var han som ble kritisk skadet i ulykken. Siktede har imidlertid fått medisinsk behandling tirsdag.

Forsvarer Marianne Darre-Næss hadde en kort samtale med sin klient i går. Hun sier han ikke har tatt stilling til skyldspørsmålet.

Politiet har så langt ikke sagt noe om hvordan de mener kvinnen ble drept eller om det er beslaglagt et eventuelt drapsvåpen. Politiet vet heller ikke helt sikkert når kvinnen skal ha blitt drept.