Norge

Mann pågrepet etter hagledrama i Brønnøysund

Politiet i Brønnøysund pågrep ved 7.30-tiden lørdag mannen som er mistenkt for å ha skutt tre personer fredag kveld.

Mannen i 40-årene ble ved 7.30-tiden pågrepet hjemme i sin egen bolig i Brønnøysund.

— Politiet hadde kontakt med mannen på telefon og han kom ut av huset der han ble pågrepet. Alt skjedde uten dramatikk, sier politimester Håvard Fjærli ved Helgeland politidistrikt til NTB.

Politiet har også beslaglagt et haglgevær under pågripelsen.

Broren funnet skutt

Politiet anså mannen for å være farlig, og befolkningen i Brønnøysund ble bedt om å holde seg innendørs mens politi gjennomsøker området med hunder.

— Så lenge mannen ikke er lokalisert, kan vi ikke anbefale noe annet, sier operasjonsleder ved Helgeland politidistrikt, Roald Kjønnås, til NTB i 5-tiden lørdag morgen.

Politi fikk først melding om skytedramaet i 21-tiden fredag da en mann og en kvinne ble skutt med hagle litt utenfor byen. Da jakten på den antatte og navngitte gjerningsmannen var godt i gang, fant politiet i 1-tiden natt til lørdag en 31 år gam,mel mann drept i en leilighet i sentrum av Brønnøysund.

— I tillegg til de to som ble skadet, kan jeg bekrefte at en tredje person er funnet skutt og drept i sin egen leilighet i Brønnøysund, sa jourhavende ved Helgeland politidistrikt, Silje Tufto, til NTB. Politiet bekreftet lørdag formiddag at den døde er bror av den pågrepne mannen.

Store politistyrker med våpen, skuddsikre vester og hunder ble satt inn i jakten.

Politiet i Brønnøysund fikk bistand fra politiet i Nord-Trøndelag.

Skutt med hagle

De to som ble skadet, ble truffet da mannen skjøt med hagle mot huset til kvinnen og mot flere tilfeldige biler på Mosheim litt nord for Brønnøysund. Kvinnen skal være 40-åringens tidligere samboer, mens mannen som ble skadet skal ha vært en tilfeldig forbipasserende.

Begge to ble fraktet i legehelikopter til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen i 22.30-tiden. Kvinnen ble senere fløyet videre til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Sykehuset meldte i natt at kvinnen, som er 27 år gammel, er alvorlig skadet og at tilstanden er ustabil, mens den 64 år gamle mannen ifølge politiet har fått moderate skader.

Ifølge TV 2 Nettavisen ble kvinnen skutt i sitt hjem, mens mannen var en tilfeldig forbipasserende som ble skutt i bilen sin. Haglemannen skal også ha skutt vilt mot flere andre biler.

Kjent av politiet

En nabo sa til Brønnøysund Avis at hun så mannen stå utenfor huset der den skadede kvinnen bodde og brøle mot huset. Deretter skal han ha skutt inn gjennom døra som ble åpnet.

Gjerningsmannen skal ifølge kilder i lokalmiljøet være en 40 år gammel lokal mann som tidligere har vært i klammeri med politiet. De mener det kan dreie seg om et sjalusidrama. Vitnene sier til TV 2 Nettavisen at mange har fryktet at noe slikt kunne skje.

Politiet vil ikke si noe om forholdet mellom den avdøde mannen, den skadde kvinnen og den mistenkte gjerningsmannen. Men kvinnen skal være en bekjent av 40-åringen.

Utover pressemeldingen som ble lest opp, ville politiet foreløpig ikke si noe mer om omstendighetene.