Politiet tror kirkebrannen på Dombås var påsatt

Politiets undersøkelser så langt viser at brannen i Dombås kirke 20. februar trolig var påsatt. Politiet har ingen mistenkte i saken.

Det brant kraftig i Dombås kirke 20. februar.

– Det har vært en stor etterforskning der det er brukt betydelige ressurser både taktisk og kriminalteknisk. De foreløpige kriminaltekniske resultatene danner mistanke om at brannen er påsatt, sier fungerende etterforskningsleder Tor Kallmyr i Innlandet politidistrikt til NTB.

Av hensyn til etterforskningen vil han ikke gå inn på hva som er gjort av funn som tyder på at brannen er påsatt. Politiet har så langt ingen mistenkte i saken.

Han sier samtidig at en elektrisk årsak til kirkebrannen kan utelukkes.

Etterlyser person

Det var natt til 20. februar i år at det begynte å brenne i Dombås kirke. Brannen varte i flere timer før brannmannskapene fikk kontroll. Kirkebygget fikk store skader, og et nytt kirkeorgel til rundt 4 millioner kroner ble totalskadd.

I forbindelse med etterforskningen ønsker politiet også å komme i kontakt med en person som ble sett på kirkegården i 00.30-tiden natt til 2. januar.

– Grunnen til at vi vil komme i kontakt med denne personen er tidspunktet vedkommende er observert. Det kan være at vedkommende oppholdt seg der av helt lovlige grunner, men det er noe vi må sjekke ut, sier Kallmyr.

Kjenner ikke til trusler

Politiet ber også om tips i saken, og ønsker å komme i kontakt med personer som har vært i Dombås sentrum og i ved kirken natt til torsdag 20. februar i tidsrommet mellom klokken 2 og 3 på natten.

– Så langt vi kjenner til har det ikke vært noen trusler mot Dombås kirke. I slike saker er det også naturlig å se på andre branner i området, men så langt er det ikke noe vi kan koble til kirkebrannen, sier Kallmyr.

Han sier at politiet fremdeles kommer til å ha betydelige ressurser i etterforskningen av brannen. Kripos bistår også i etterforskningen.