Norge

Oslomann tiltalt for å ha mishandlet sin ufødte sønn

En mann i 40-årene er tiltalt for å ha mishandlet kona mens hun var høygravid med parets sønn. Han er også tiltalt for mishandling av sønnen og datteren.

En mann må mandag møte i Oslo tingrett, tiltalt for mishandling mot familien sin. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

 • NTB

Mandag må mannen møte i Oslo tingrett tiltalt for mishandling mot familien sin.

Mishandlingen foregikk ifølge tiltalen i perioden 2013 til 2018, og omfatter blant annet mishandling mot sønnen over en periode som starter en uke før han ble født høsten 2013.

«Mishandlingen besto i at han slo/klapset sønnen på baken og/eller på andre steder på kroppen.», skriver påtalemyndigheten i tiltalebeslutningen.

Mannen er også tiltalt for flere tilfeller av mishandling mot kona i samme periode, og da også mens hun var høygravid med sønnen. Vet ett tilfelle etter at sønnen var født skal kona ha fått hjernerystelse som følge av den angivelige mishandlingen.

Ved et annet tilfelle forsøkte sønnen å gå imellom da mannen slo og sparket kona. Mannen skal da ha dyttet sønnen slik at han falt og slo hodet.

Mannen er også tiltalt for mishandling av sin datter gjennom slag og klaps. Hun var to år da mishandlingen ifølge tiltalen startet.

Det er satt av tre dager til rettssaken. Mannens forsvarer Petar Sekulic ønsker ikke å opplyse om hva hans klient vil si i retten, men bekrefter at også de har forstått det som at mannen er tiltalt for mishandling mot sønnen før han ble født.

– Det jeg kan si er at han ikke erkjenner straffskyld, sier Sekulic til NTB.

NTB har fredag ettermiddag ikke klart å komme i kontakt med statsadvokat Kirsti Elisabeth Guttormsen som har skrevet tiltalen.

Vi videreutvikler våre artikler.
Hjelp oss å forbedre, gi din tilbakemelding.
Gi tilbakemelding

Les mer om

 1. Vold
 2. Oslo
 3. Oslo tingrett

Relevante artikler

 1. NORGE

  Mann tiltalt for grov voldekt

 2. NORGE

  Mann møter i retten i Gjøvik, tiltalt for overgrep mot barn

 3. NORGE

  Mann dømt til fengsel i 19 år for drap på kona og uaktsomt drap på sin sønn

 4. OSLOBY

  Skal ha brutt besøksforbud mot fire ulike kvinner samme dag. Nå må mannen møte i retten.

 5. NORGE

  Svenske dømt til ti års fengsel for to drapsforsøk i Oslo

 6. NORGE

  Mann i 30-årene dømt til 13 års fengsel for nettovergrep