ABC nyheter beklager sak om Solbergs privatfly

ABC Nyheter skrev at Solbergs bruk av privatfly hjem fra Island under valgkampen ga skattebetalerne en ekstraregning på over 300.000 kroner. Det er ikke riktig.

Statsminister Erna Solbergs hastetur tilbake til Norge kostet ikke skattebetalerne ekstra penger, slik ABC Nyheter meldte tidligere.

ABC Nyheter skrev onsdag morgen at Erna Solberg leide privatfly da hun måtte avbryte statsbesøket på Island for å rydde opp i bompengestriden. Flere medier siterte saken, deriblant Aftenposten.

beklager ABC Nyheter saken.

«Vi skrev at dette påførte skattebetalerne en ekstrakostnad på grunn av regjeringskrangelen.

Forholdet er at det ikke var noe kritikkverdig med leien av privatflyet, og at det avbrutte oppholdet tvert imot førte til lavere kostnader enn det ellers ville gjort,» skriver avisen i beklagelsen.

Ifølge avisen påpeker statsministerens kontor at privatjeten var leid inn for hele turen, også reisen til Island, og at det kortere oppholdet faktisk i stedet gjorde leien billigere enn dersom hun hadde fullført det planlagte oppholdet.

«ABC Nyheter beklager vi ikke undersøkte saken godt nok,», avslutter avisen.

Statsminister Erna Solberg var på nordisk statsministermøte på Island forrige gang det var bråk mellom Frp og Venstre. I august var det bompenger som var stridens kjerne mellom regjeringspartnerne.

Regjeringsbråket mellom Venstre og Frp var årsaken til at Solberg måtte avbryte møtet før tida og reise hjem for å ordne opp. Hastverket krevde leie av privatfly, skriver ABC Nyheter.

Les også

Erna Solberg om Venstre-toppens Frp-kritikk: – Raja tar feil

Les også

Nestleder Terje Breivik støtter gjenvalg av Trine Skei Grande. Nestleder Ola Elvestuen er taus.

Denne uken måtte Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande avbryte sitt oppdrag på Island på grunn av bråk mellom de samme regjeringspartnerne, Venstre og Frp.

Denne gangen som følge av Abid Rajas karakteristikk av Frp-utspill som «brune».

Grandes reise gikk med rutefly, får Abc Nyheter opplyst fra Kulturdepartementet.