25-åring dømt for sjalusidrap i Oslo – får elleve års fengsel

Den 25 år gamle mannen som var tiltalt for å ha knivdrept kjæresten sin på Kjelsås i Oslo i august i fjor, er i Oslo tingrett dømt til elleve års fengsel.

En 25 år gammel mann er dømt til elleve års fengsel for å ha drept sin kjæreste på Kjelsås i Oslo i august 2018.

Den 21 år gamle kvinnen ble stukket i brystet flere ganger med en stor kjøkkenkniv. Hun døde av forblødning. Mannen har erkjent straffskyld.

Tiltalte har forklart at han var svært beruset kvelden drapet skjedde og at kjæresten ble sint på ham etter at han anklaget henne for å ha vært utro.

Les også

24-åring tiltalt for å ha drept jevnaldrende kvinne i Oslo

Kvinnen var på besøk da hun ble drept av mannen som politiet mener var hennes kjæreste.

Påstand om 13 års fengsel

Mannen er blitt utredet av rettspsykiatrisk sakkyndige, som har konkludert med at han ikke er psykisk utviklingshemmet, men bærer preg av «tydelige kognitive utfordringer».

Aktor nedla påstand om at mannen skulle dømmes til 13 års fengsel, men retten vurderte den rettspsykiatriske vurderingen om 25-åringens psykiske helsetilstand som et formildende moment.

I tillegg har de vektlagt at han under hovedforhandlingen erkjente seg skyldig og avga en forklaring som må anses som en uforbeholden tilståelse, ifølge dommen.

Les også

Kjelsås-drap: Politiet tror siktede og drept kvinne var kjærester

Døde på sykehus

Oslo-politiet fikk melding om det som ble beskrevet som en slåsskamp med kniv, natt til søndag 19. august i fjor.

Kvinnen ble funnet livløs utenfor en butikk i Kapellveien på Kjelsås da politiet ankom. Det ble forsøkt livreddende førstehjelp, men kvinnen ble erklært død på sykehus rundt to timer etter hendelsen.

I tillegg til elleve års fengsel dømmes mannen til å betale tilsammen 330.000 kroner i oppreisning til den drepte kvinnens mor og til sin egen bror for økonomisk tap.