Norge

Delte ut nasjonalistiske flygeblader i Lillestrøm

En mann i 50-årene vil mandag bli avhørt av politiet i Lillestrøm etter at han forsøkte å dele ut flygeblader med nazistisk innhold og referanser til terrorangrepene.

Plakatene som ble hengt opp i Lillestrøm sentrum natt til søndag, er underskrevet ABB-C2 med dataskrift – en henvisning til Anders Behring Breiviks angrep. C2 kan være rettet mot hans påståtte medhjelpere å ha i Norge og i Europa, skriver VG Nett.

På flygebladet, som har tittelen «Landssituasjonen», er det et norsk flagg hvor korset er byttet ut med et hakekors. Under er det fire vers med et nasjonalistisk budskap. Forfatteren hevder at ikke-etniske nordmenn «gradvis ødelegger vårt rike» og oppfordrer folk til «å våkne opp før det er for sent, la vårt land forbli rent».

— Mannen var beruset da han forsøkte å dele ut flygebladene utenfor Fagerborg Hotel. Vi rykket ut da vi fikk meldinger om bråk på stedet, sier operasjonsleder Geir Eriksen i Romerike politidistrikt til NTB.

Mannen nekter for å ha laget flygebladene, som var hengt opp flere steder i Lillestrøm. Politiet tror han kan ha tatt med seg noen av arkene, som er i A4-størrelse, og forsøkt å dele dem ut, men vil likevel innkalle ham til avhør.

Romerike politidistrikt vil også kontakte Oslo politidistrikt om saken.

Relevante artikler

 1. NORGE

  Politiet jakter på gjerningsmann etter knivstikking i Lillestrøm

 2. NORGE

  Én alvorlig skadet etter påkjørsel i Lillestrøm

 3. NORGE

  Drapssiktet sier det var vådeskudd

 4. FOTBALL

  Vålerenga-casuals møtte på Åråsen med balltre

 5. NORGE

  Mann og kvinne på MC omkom i ulykke

 6. NORGE

  Mann skutt i beinet i Lørenskog - to tenåringer anholdt