Norge

Forsvinningssaken: Gjør nye undersøkelser i Sloraveien 4

Politiet gjennomfører torsdag og fredag nye undersøkelser på eiendommen til Tom og Anne-Elisabeth Hagen i Lørenskog.

– Det er planlagte undersøkelser som nå gjennomføres, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

 • Harald Stolt-Nielsen
  Harald Stolt-Nielsen
  Journalist

– Bakgrunnen for at undersøkelsene gjøres nettopp nå, er blant annet at vi har ventet til snøen har forsvunnet. Det er således planlagte undersøkelser som nå gjennomføres, opplyser politiinspektør Tommy Brøske i en pressemelding.

Politiet vil blant annet bruke hunder til å søke etter «gjenstander og eventuelt andre spor» som måtte befinne seg på stedet, opplyser Øst politidistrikt.

Anne-Elisabeth Hagen (69) er antatt bortført mot sin vilje fra sitt eget hjem på Fjellhamar i Lørenskog. Siste sikre livstegn er onsdag 31. oktober i fjor.

Politiets etterforskning fortsetter med full styrke, opplyser politiet i pressemeldingen.

Politiet gjør nye undersøkelser rundt huset til den forsvunne Anne-Elisabeth Hagen på Lørenskog. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Les også

Politiet ville vite hvem som leste denne saken. Dagens Næringsliv etterkom rettslig pålegg.

Ber folk være observante

– I forlengelsen av de utvendige undersøkelsene i Sloraveien, ber vi folk som ferdes i nærområdet om å være observante med tanke på gjenstander som måtte dukke opp nå som snøen er borte, sier Brøske.

Politidistriktet opplyser at slik saken står nå, er det av hensyn til etterforskningen svært begrenset hva de kan kommentere av konkrete etterforskningsskritt og hva de sitter med av opplysninger og informasjon.

Savnede Anne-Elisabeth Hagen og hennes ektemann Tom Hagen. Foto: Politiet / NTB scanpix

Les også

Kl. 16.06 gikk alarmen. Da ble grensene varslet om «kidnapping Fjellhamar».

Gjentatte undersøkelser i og rundt boligen

Siden politiet gikk offentlig ut med den antatte bortføringen i januar, har de gjennomført en rekke etterforskningsskritt i og rundt boligen.

15. januar opplyste politiet at de var ferdig med å gjennomføre undersøkelser inne og ute på eiendommen. Men 31. januar var det igjen synlig politi på tomten da to kriminalteknikere fra Kripos drev med undersøkelser. De tok i bruk et apparat for 3D-skanning av åsteder.

18. mars var kriminalteknikere tilbake i Sloraveien 4. Da gjennomførte politiet lydtester i og rundt boligen.

Politiet vil blant annet bruke hunder til å søke etter «gjenstander og eventuelt andre spor» som måtte befinne seg på stedet, opplyser Øst politidistrikt Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Les også

Politiet mener det er større grunn til å tvile på at Anne-Elisabeth Hagen (68) er i live

Fortsatt stille fra angivelige kidnappere

Øst politidistrikt opplyser torsdag at det ikke har vært ny kontakt med den antatte motparten. Det har heller ikke kommet noe bevis på at Anne-Elisabeth Hagen er i live. Status i saken er uforandret, opplyser politiet.

28. februar, 120 dager etter at Anne-Elisabeth Hagen forsvant, orienterte politiet om den massive etterforskningen på Øst politidistrikts hovedkvarter på Ski.

Under pressekonferansen kunne ikke politiet utelukke at noe kan ha gått galt under eller etter bortføringen, og at dette kan ha gjort at motparten ikke har hatt mulighet til å sende livsbevis.

Politiet mente da at det er større grunn til å tvile på at Hagen er i live, opplyste etterforskningsleder Brøske.

Les mer om

 1. Forsvinningssaken på Lørenskog
 2. Anne-Elisabeth Hagen
 3. Politiet
 4. Lørenskog
 5. Forsvinninger
 6. Etterforskning
 7. Krim