Mann (32) tiltalt for drap på sin tidligere kone

En 32 år gammel mann er tiltalt for knivdrapet på sin tidligere kone på Strømmen i Lillestrøm. Politiet mener sjalusi var drapsmotivet.

En 32 år gammel mann er tiltalt for knivdrapet på sin tidligere kone på Strømmen i Lillestrøm i april i fjor.
  • NTB

Drapet skjedde i april i fjor utenfor den 33 år gamle kvinnens leilighet, og tiltalen beskriver et brutalt knivangrep. Den drepte kvinnen ble påført rundt 45 knivstikk, skriver Romerikes Blad.

Kvinnen hadde vært i kontakt med politiet flere ganger før drapet og var utstyrt med voldsalarm. Den tiltalte mannen var involvert i flere av hendelsene.

Mannen ble pågrepet kort tid etter drapet og har siden sittet i varetekt.

– Han har erkjent forholdene i tiltalen og vil forklare seg nærmere om dette under hovedforhandlingene, sier mannens forsvarer, advokat Marius O. Dietrichson til avisen.

Politiet mener sjalusi var motivet for drapet, ifølge Romerikes Blad. Kvinnen skal ha innledet et forhold til en annen person, og politiet mener det skal ha vært bakgrunnen for drapet.

I tiltalen står det også at vedkommende skal ha kommet til åstedet kort tid etter drapet og blitt utsatt for trusler fra mannen som da hadde drept sin tidligere kone.

Både den tiltalte og offeret er iranske statsborgere med opphold i Norge. De tok ut separasjon i 2017 og hadde en datter sammen.