Regnskogsamarbeid får støtte fra Obama

USAs president Barack Obama ga tirsdag sin støtte til regnskogsamarbeidet som er inngått mellom Norge og Indonesia. Et stort fremskritt, mener miljøminister Erik Solheim (SV).

President Barack Obama støtter regnskogsamarbeidet mellom Norge og Indonesia, som skal gjøre det mer lønnsomt å bevare skogen enn å hogge den. FOTO: REUTERS/SCANPIX

– Jeg forstår at det har regnet mye i år, og vi kan åpenbart ikke se på ett enkelt år som noen indikator på fremtiden, men jeg mener det ikke er noen tvil om at Indonesia som øygruppe vil være blant de mest utsatte når det gjelder mulige følger av klimaendringer, sa Barack Obama da han var på besøk i Indonesia.

Ifølge Obama er USA stolt av å støtte Indonesia og landets president Susilo Bambang Yudhoyono i kampen mot klimaendringer.

– Og vi er glade for og støtter det nye partnerskapet mellom Indonesia og Norge for å stanse utslippene fra avskoging, la han til.

USAs støtte til regnskogprosjektet er svært viktig, mener miljøminister Erik Solheim.

– Det er et kjempeskritt fremover. Det Norge har bidratt med, er en god start, men vi vil over tid trenge flere partnere for å få nok penger til å sørge for at det blir mer lønnsomt å bevare skogen enn å ødelegge den, sier Solheim til NTB.

– I tillegg er det selvfølgelig viktig med USAs støtte, sier han.

Norge og Indonesia signerte i mai en avtale verdt 6 milliarder kroner om vern av regnskog i Indonesia for å få ned klimautslippene.